Питома вага нашого регіону у загальнодержавному виробництві сільськогосподарської продукції за січень-вересень 2018 року склала 7,7%.

   Аграрний сектор області за 9 місяців поточного року посів перше місце  за обсягами виробництва валової продукції та на 1 особу, за виробництвом м'яса й молока.

Згідно даних ГУ статистики у Вінницькій області за січень-вересень 2018 року індекс виробництва промислової продукції харчової галузі області, в порівнянні з відповідним періодом 2017 року, складає 100,7%.

Підприємства харчової та переробної промисловості Вінниччини за січень-вересень 2018 року до показників відповідного періоду 2017 року:

збільшили обсяги виробництва:

 - м’яса великої рогатої худоби свіжого чи охолодженого - на 10%  (9,4 тис. тонн);

 - виробів ковбасних – на 23,4% (5,7 тис. тонн);

 - соків яблучних – на 22,2% (1,3 млн. дал.);

 - овочів консервованих – на 30,5% (2,4 тис. тонн);

 - джемів та желе фруктових – на 18,7% (17,5 тис. тонн);

 - цукру – на 9,5% (105,1 тис. тонн);

 - маргарину - на 2,3% (14,4 тис. тонн);

 - молока та вершків згущених – на 1,2% (1,7 тис. тонн);

 - сирів тертих, не плавлених - на 19,5% (8,3 тис. тонн);

 - води не підсолодженої – на 19,5% (2,5 млн. дал.);

 - води з додаванням цукру – на 8,1% (6,7 млн. дал.).