Подія об`єднає кілька окремих тематично пов`язаних заходів, спрямованих на розвиток та популяризацію вітчизняних виробників та переробників яблучної продукції, а також слугуватиме демонстраційним майданчиком для  її споживачів.

Першого дня запланована власне теоретична частина - програмою заходів передбачені пленарні дискусії та секційні засідання, що відбуватимуться за участі провідних науковців на базі Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів. Учасники дискусії торкатимуться питань міжмуніципальної співпвпраці, економічного та соціального розвитку в об`єднаних територіальних громадах Вінниччини, розглядатимуть інструменти їх державної підтримки, кооперації тощо. 

Події другого дня розвиватимуться на головній площі м. Бар і фактично стануть продовженням успішно започаткованого у минулому році  Apple Bar Fest. Поряд із фестивалем яблук, обладнання для їх вирощування та переробки готової продукції, виставкою-ярмарком посадкового матеріалу організатори заходів не залишать гостей та учасників дійства без святкового шоу.  Чи стане цим дегустація оригінальної випічки у вигляді найбільшого яблучного струдля, чи смакування яблучної печені, чи інші масові дійства - організатори поки що не розголошують. Тримають інтригу і щодо зірок шоу-бізнесу, які побувають на святі. Отож слідкуйте за наступними новинами.