У програмі заходу – обговорення питань з наукових основ систем землеробства за органічного виробництва сільськогосподарської продукції; технології вирощування сільськогосподарських культур на засадах органічного виробництва продукції; проблем переходу господарств на органічний метод господарювання; маркетингу органічної продукції. Всього в програму включені 32 доповіді науковців та представників бізнесу.

    В роботі конференції беруть участь представники наукових установ і  навчальних закладів, агропідприємств, виробників засобів захисту та удобрення дозволених в органічному землеробстві, власники магазинів органічної продукції.

    Під час конференції заплановані ознайомчо-демонстраційних заходів: ознайомлення з навчально-практичною базою коледжу з органічного виробництва, демонстрація багаторічного досліду "Наукові основи збереження родючості грунтів та розроблення технологій вирощування сільськогосподарських культур за органічної системи землеробства" та огляд яблуневого саду з елементами біологічного захисту.