На Вінниччині стартував VinSALOfest

18 травня на базі готелю "Поділля" розпочав свою роботу фестиваль хліба, сала й ковбаси. Реалізація задуму стала можливою завдяки фінансовій підтримці Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в рамках ініціативи Європейського Союзу EU4Business. Дійство включає в себе бізнес-форум, де учасники отримали можливість висловити свіжі ідеї, поділитися досвідом успішної реалізації власних проектів, презентувати кращі практики з переробки продукції тваринництва та рослинництва.

З вітальним словом до учасників форуму звернулися перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко, Президент Вінницького клубу ділових людей Надія Лисецька, аналітик групи фінансування та розвитку МСБ ЄБРР в Україні Ольга Іванченко...

Особливої популярності події додав фестиваль-ярмарок під відкритим небом, що тривав майже паралельно з форумом. Завдяки організаторам, а це Центр підтримки бізнесу м. Вінниці у співпраці з Вінницьким Клубом ділових людей, виробники продукції отримали чудову нагоду презентувати забуті рецептури виготовлення виробів з м`яса та борошна, отримали інформацію про доступні фінансові інструменти для розвитку бізнесу, познайомились із можливими шляхами налагодження прямих експортних зв`язків.

Концепція фестивалю заснована на слоганах Купуй українське! Смакуй українське! Розвивай українське! і покликана розвивати ініціативи підприємців, знаходити партнерів та збагачуватись новими цінними знаннями в тому чи іншому напрямку виробництва готової продукції. Серед анонсованих майстер-класів: приготування таких страв як смалець із зеленню, сало в цибулинні, солонина на соломі, пальцем пихана ковбаса, домашня лапша, а ще - виготовлення Бронницької вертути з яблуками, секрети Бесарабської кухні Поділля та приготування малаю...