Під час семінару спеціалісти елеваторів отримали вичерпні роз’яснення про організацію, порядок та вимоги законодавства щодо впровадження процедур НАССР.  

Організаторами заходу виступила Українська Зернова Асоціація за підтримки ЄБРР в рамках ініціативи EU4Business та сприяння Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) – система, що оцінює, ідентифікує і контролює небезпечні фактори, які є визначальними для безпечності харчових продуктів.

Довідка: 20 вересня 2015 року набув чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Зазначений закон передбачає впровадження в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP. Також, 21 грудня 2017 ухвалено Закон України «Про безпечність та гігієну кормів», відповідно до якого, вимоги по впровадженню системи НАССР розповсюджуються на операторів ринку кормів, що здійснюють виробництво, обіг та використання кормів. Впровадження системи НАССР дозволить адаптувати вітчизняні стандарти у сфері якості та безпеки харчових продуктів та кормів до законодавства Європейського Союзу.