В ході засідання членів Комісії ознайомлено з Методологією оцінювання корупційних ризиків в діяльності органів влади, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції від 02 грудня 2016 року № 126.

За результатами засідання Комісією визначено:                                                

1. Об’єкти оцінки корупційних ризиків у діяльності апарату та  структурних підрозділів обласної державної адміністрації, підприємств, установ та організацій, які належать до сфери її управління (ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області», Державне підприємство «Архітектурно-будівельний інжиніринг», Вінницький обласний центр соціальних служб);                                                                                                                       

2. Джерела інформації, необхідної для проведення оцінки корупційних ризиків;                                                                                                                      

3. Методи та способи оцінки корупційних ризиків;                                             

4. Строки та осіб, відповідальних за проведення оцінки корупційних ризиків.

Розроблений Робочий план оцінки корупційних ризиків в діяльності Вінницької обласної державної адміністрації.

  Членам Комісії доручено визначити вразливі до корупційних ризиків сфери діяльності, окремі функції та завдання, конкретні напрями діяльності апарату,  структурних підрозділів обласної державної адміністрації, підприємств, установ та організацій, які належать до сфери її управління, під час виконання ними функцій та завдань. Зобов’язано провести ідентифікацію корупційних ризиків шляхом дослідження зовнішнього та внутрішнього середовища  на предмет виявлення чинників корупційних ризиків у нормативно-правових актах і організаційно-управлінській діяльності. Також поставлено завдання проаналізувати  нормативно-правові акти, які регулюють їх діяльність на предмет виявлення норм щодо здійснення органом влади дискреційних повноважень і норм, що сприяють вчиненню корупційного правопорушення чи правопорушення, пов’язаного з корупцією.