ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

17.11.2023

Вінниця

№ 1394

 

Про відзначення на Вінниччині

Дня Гідності та Свободи і

10-ї річниці Революції Гідності

 

 Відповідно до Указу Президента України від 13 листопада 2014 року № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи», з метою збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору,

НАКАЗУЮ:

  1. Департаментам обласної військової адміністрації: інформаційної діяльності і комунікацій з громадськістю; гуманітарної політики; районним військовим адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад забезпечити проведення 21 листопада 2023 року церемоній покладання квітів до пам’ятних знаків Героям Небесної Сотні та загиблим учасникам в російсько-українській війні.
  1. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації:

1) видатки, пов’язані з придбанням квіткової продукції та наданням транспортних послуг профінансувати коштом, передбаченим в обласному бюджеті на інші заходи у сфері засобів масової інформації, відповідно до кошторису;

2) забезпечити широке анонсування та висвітлення заходів із відзначення у 2023 році Дня Гідності та Свободи, сприяння розміщенню тематичних публікацій у регіональних медіа, трансляції тематичних теле- і радіопередач, сюжетів, роликів, показу фільмів.

  1. Управлінню розвитку територій та інфраструктури обласної військової адміністрації упорядкувати об’єкти, пов’язані із революційними подіями початку XXI століття, пам’ятники, пам’ятні знаки, місця поховань загиблих під час Революції Гідності, борців за незалежність України у XX столітті, воїнів, полеглих у боях за свободу та територіальну цілісність України під час антитерористичної операції / операції об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях, російської повномасштабної агресії.
  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

Начальник обласної

військової адміністрації                                                     

     Сергій БОРЗОВ