ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

30.10.2023

          Вінниця

            № 1339

 

Про розроблення проєкту Програми

економічного і соціального розвитку

Вінницької області на 2024 рік

 

Відповідно до Закону України «Про державне прогнозування та розроблення програм економічного і соціального розвитку України», з метою своєчасного складання проєкту обласного бюджету та розроблення проєкту Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2024 рік

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Затвердити такі, що додаються:

 

1) структуру проєкту Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2024 рік;

 

2) рекомендації щодо розроблення проєкту Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2024 рік.

 

  1. Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної військової адміністрації спільно з іншими структурними підрозділами обласної військової адміністрації, територіальними органами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, обласними установами та організаціями, районними військовими адміністраціями, виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад розробити проєкт Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2024 рік (далі – проєкт Програми) із урахуванням пріоритетів, визначених в Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року, затвердженої рішенням 42 сесії обласної Ради 7 скликання від 21 лютого 2020 року № 921.

 

  1. Головному управлінню статистики у Вінницькій області забезпечити структурні підрозділи обласної військової адміністрації, районні військові адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад відповідними інформаційно-статистичними матеріалами, необхідними для розроблення проєкту Програми.
  2. Районним військовим адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад надати інформацію до відповідних розділів проєкту Програми до 01 листопада 2023 року структурним підрозділам обласної військової адміністрації – відповідальним за узагальнення та подання за окремими пріоритетами.

 

  1. Структурним підрозділам обласної військової адміністрації, територіальним органам міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, обласним установам та організаціям розробити і подати узагальнену інформацію до відповідних розділів проєкту Програми до 10 листопада              2023 року Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної військової адміністрації.

 

  1. Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної військової адміністрації забезпечити в установленому порядку подання проєкту Програми до обласної військової адміністрації для подальшого затвердження.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників начальника обласної військової адміністрації відповідно до розподілу обов’язків.

 

Начальник обласної

військової адміністрації 

Сергій БОРЗОВ

 

Завантажити Додаток.doc (розмір 113 КБ)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ начальника

    обласної військової адміністрації

    30.10.2023   № 1339

 

Рекомендації

щодо розроблення проєкту Програми економічного

і соціального розвитку Вінницької області на 2024 рік

 

  1. Проєкт Програми економічного і соціального розвитку Вінницької області на 2024 рік (далі – проєкт Програми) розробляється відповідно до структури.

 

Структурні підрозділи обласної військової адміністрації та інші виконавці, що беруть участь у розробленні проєкту Програми, подають матеріали до відповідних розділів проєкту Програми з урахуванням стану та прогнозних показників розвитку усіх галузей економіки та соціальної сфери.

 

Інформація подається у вигляді максимально конкретного опису стану, проблемних питань та заходів щодо їх вирішення.

 

  1. У першому розділі проєкту Програми «Оцінка соціального та економічного розвитку області (стан, проблеми, причини) за звітний період 2023 року» поточний стан відповідної галузі економіки чи сфери діяльності у звітному періоді та реалізації політики, що проводилась, аналізується за наступними параметрами:

стан виконання завдань та основних показників економічного і соціального розвитку Вінницької області у 2023 році відповідно до визначених програмою пріоритетів;

аналіз існуючої динаміки, тенденцій, проблем розвитку, а також заходів щодо їх подолання;

аналіз виконання діючих обласних програм.

 

  1. У другому розділі проєкту Програми «Цілі та пріоритети на 2024 рік» визначаються першочергові завдання, які направлені на вирішення соціальних проблем та підвищення рівня життя населення з урахуванням комплексного відновлення області, та визначають основні напрямки реалізації державної політики у таких сферах: територіальна оборона області, соціально-гуманітарна, економічна, природокористування, безпека виробництва і життєдіяльності людини, розвиток громадянського суспільства.

 

  1. У третьому розділі проєкту Програми «Шляхи розв’язання головних проблем та досягнення поставлених цілей» по кожному із запропонованих пріоритетів визначаються шляхи, з урахуванням комплексу заходів для забезпечення відновлення території області у вигляді максимально стислого та конкретного опису та очікуваного результату (на основі якісних та кількісних показників).

 

  1. У четвертому розділі проєкту Програми «Ризики та можливі перешкоди» зазначаються можливі виклики та загрози щодо досягнення очікуваних результатів з розмежуванням їх на зовнішні перешкоди та ризики, внутрішні чинники.

 

  1. Відповідальні за узагальнення та подання інформації за окремими пріоритетами подають матеріали до проєкту Програми у вигляді повністю підготовлених розділів за структурою Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної військової адміністрації на електронних носіях (формат текстового файлу Word, шрифт 12 Times New Roman) (відділ аналізу й прогнозування регіонального розвитку, каб. № 825, тел. 66-14-36, E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

 

 

Директор Департаменту

міжнародного співробітництва

та регіонального розвитку

обласної військової адміністрації                            Ігор ЦЕХАНОВСЬКИЙ