ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

21.08.2023

Вінниця

№ 1133

 

Про організацію початку 2023–2024

навчального року в закладах освіти області

 

На виконання статті 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 28 липня 2023 року  № 782 «Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні», з урахуванням листів Державної служби України з надзвичайних ситуацій від   14 червня 2022 року № 03-1870/162-2 та Міністерства освіти і науки України від 17 травня 2023 року№ 1/6990-23 «Про підготовку закладів освіти до нового навчального року та проходження осінньо-зимового періоду 2023/24 року»,

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Розпочати 2023–2024 навчальний рік, з урахуванням безпекової ситуації, в закладах дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти області з 01 вересня 2023 року.

 

  1. Департаменту гуманітарної політики обласної військової адміністрації, виконавчим комітетам сільських, селищних та міських рад спільно з керівниками закладів освіти організувати освітній процес:

 

1) в очному режимі відповідно до актів комісій з оцінки будівель (споруд, приміщень) щодо можливості використання підготовлених в закладах укриттів місткістю, яка гарантує укриття під час повітряної тривоги всіх учасників освітнього процесу, які перебувають у закладі;

 

2) в дистанційному режимі за відсутності укриттів в закладах освіти, відповідно до заяв батьків здобувачів освіти та здобувачів освіти, які перебувають за кордоном або на тимчасово окупованих територіях;

 

3) в змішаному режимі відповідно до актів комісії з оцінки будівель (споруд, приміщень) щодо можливості використання підготовлених в закладах укриттів місткістю, яка не гарантує укриття під час включення сигналу «Повітряна тривога» всіх учасників освітнього процесу, які перебувають у такому закладі та поданих батьками здобувачів освіти заяв щодо форм освітнього процесу.

  1. Керівникам закладів освіти забезпечити безумовне переривання освітнього процесу, що здійснюється в очному режимі в будівлях та приміщеннях закладів освіти, у разі включення сигналу «Повітряна тривога» або інших відповідних сигналів оповіщення.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації

Сергій БОРЗОВ