ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

04.08.2023

Вінниця

№ 1062

 

Про затвердження Стратегії міжвідомчої взаємодії, допомоги

внутрішньо переміщеним особам та сприяння їх адаптації,

інтеграції шляхом створення умов для розвитку потенціалу,

посилення спроможності територіальних громад, які приймають

цих осіб, до 2026 року та Обласної цільової програми підтримки

внутрішньо переміщених осіб на 20232027 роки

 

 

Відповідно до законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», статей 20, 22, 91 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від         11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», розпорядження Кабінету Міністрів України від 07 квітня 2023 року 312-р «Про схвалення Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023–2025 роках», з метою забезпечення реалізації прав і задоволення потреб внутрішньо переміщених осіб, поліпшення умов їхньої життєдіяльності, створення фінансових, організаційно-правових і технічних механізмів для забезпечення комфортного соціального клімату й досягнення позитивних зрушень щодо рівня та якості життя населення, сприяння подальшій інтеграції внутрішньо переміщених осіб через усунення перешкод у реалізації їх прав та основоположних свобод, забезпечення повного доступу до адміністративних, соціальних, освітніх, культурних та інших послуг

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Затвердити такі, що додаються:

 

1) Стратегію міжвідомчої взаємодії, допомоги внутрішньо переміщеним особам та сприяння їх адаптації, інтеграції шляхом створення умов для розвитку потенціалу, посилення спроможності територіальних громад, які приймають цих осіб, до 2026 року (далі – Стратегія), що додається;

 

2) Обласну цільову програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на  2023-2027 роки (далі – Програма), що додається.

 

  1. Структурним підрозділам обласної військової адміністрації, територіальним органам міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, обласним установам, рекомендувати виконавчим органам місцевого самоврядування, в межах повноважень забезпечити:

 

1) виконання Стратегії та Програми;

 

2) надання Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації щокварталу до 01 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформації про хід виконання Стратегії та Програми.

 

  1. Районним військовим адміністраціям забезпечити на відповідній території координацію дій органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо виконання Стратегії та Програми.

 

  1. Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної військової адміністрації здійснювати моніторинг виконання Стратегії та Програми про що інформувати обласну військову адміністрацію, щоквартально до 15 числа місяця, наступного за звітним періодом.

 

  1. Рекомендувати органам місцевого самоврядування:

 

1) забезпечити розробку та затвердження в установленому законодавством порядку стратегії міжвідомчої взаємодії, допомоги внутрішньо переміщеним особам та сприяння їх адаптації, інтеграції шляхом створення умов для розвитку потенціалу, посилення спроможності територіальних громад, які приймають цих осіб, та місцевих програм підтримки внутрішньо переміщених осіб;

 

2) передбачити кошти у місцевих бюджетах, необхідні для виконання заходів відповідних місцевих програм.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації 

Сергій БОРЗОВ

 

Завантажити. План.xlsx (Розмір - 27КБ)

Завантажити. Програма.doc (Розмір - 426КБ)

Завантажити. Стратегія.doc (Розмір - 111КБ)