НАКАЗ

 

 05.07.2023                          Вінниця                          № 940 / 4

 

Про заборону проведення походів

і демонстрацій, масових релігійних

заходів за межами культових споруд

 

 Відповідно до пункту 8 статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» та з урахуванням результатів проведеного правоохоронними органами області аналізу оперативної обстановки у сфері національної безпеки і оборони у державі та регіоні, існування в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України небезпеки скоєння на Вінниччині злочинів терористичного і диверсійного характеру та ракетних ударів по цивільних об’єктах Вінницької області, а також здійснення можливих провокацій, актів вандалізму, спрямованих на розпалювання національної та міжконфесійної ворожнечі та з метою збереження безпеки та спокою в регіоні, життя та здоров’я громадян

 

НАКАЗУЄМО:

 

  1. Заборонити проведення у липні-вересні поточного року на території області походів і демонстрацій, масових публічних релігійних заходів за межами культових споруд.

 

  1. Управлінню Служби безпеки України у Вінницькій області, Головному управлінню Національної поліції України у Вінницькій області вжити відповідних заходів щодо забезпечення дотримання запровадженої заборони, попередження фактів порушень законів України та цього наказу.

 

  1. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області, коменданту Вінницької області та міста Вінниці посилити заходи щодо контролю за дотриманням встановлених заборон у зв’язку з дією правового режиму воєнного стану та комендантської години, зокрема на блок-постах, напередодні та у дні проведення масових релігійних заходів, зокрема:

 

1) з 00.00 годин 06 липня до 24.00 годин 07 липня – на територіях міста Вінниці, Вінницького та Хмільницького районів, міст Калинівки та Козятина   (у зв’язку із запланованими масовими релігійними заходами, з нагоди відзначення річниці «Калинівського чуда», хресною ходою та богослужінням у м. Калинівці);  

 

2) з 00.00 годин 14 серпня до 24.00 годин 16 серпня – на територіях міста Вінниці, Вінницького, Жмеринського, Хмільницького та Могилів-Подільського районів (у зв’язку із запланованим відзначенням річниці  «Дня чуда з’явлення Божої Матері», проведенням хресної ходи з с. Голиченці до «Йосафатової долини» з подальшим проведенням богослужіння);

 

3) у серпні 2023 року – протягом трьох діб (доби до дня проведення, у день запланованого проведення та доби після запланованого проведення) хресної ходи до Свято-Успенської Почаївської Лаври – на усій території області.

 

  1. Начальникам районних військових адміністрацій забезпечити доведення вимог цього наказу до керівників усіх релігійних конфесій районів та ужити заходів щодо забезпечення виконання запровадженої заборони.

 

  1. Начальнику Управління у справах національностей та релігій обласної військової адміністрації Ігорю Салецькому забезпечити інформування про запроваджену заборону відповідних підрозділів з питань релігій обласних військових адміністрацій сусідніх та інших областей України.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

 

Начальник обласної 

військової адміністрації 

 Сергій БОРЗОВ

Командир тактичної групи

«Вінниця»

Іван ГАРАЗ