ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

30.05.2023

Вінниця

№ 766

 

 

Про організацію та проведення заходів з нагоди

Дня захисту дітей у 2023 році

 

Відповідно до статей 22, 23 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про охорону дитинства», Обласної комплексної програми підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, попередження торгівлі людьми на період до 2026 року, затвердженої рішенням 15 сесії обласної Ради 8 скликання від 24 грудня 2021 року № 299, Програми розвитку культури Вінницької області на 2023–2025 роки, затвердженої наказом начальника обласної військової адміністрації від 01 лютого 2023 року № 161, та з нагоди Дня захисту дітей

НАКАЗУЮ:

1. Департаменту гуманітарної політики обласної військової адміністрації провести 01 червня 2023 року на території креативного простору «Щедрик» (м. Вінниця, вул. Ботанічна, 15) культурно-патріотичну програму «Дитинство без війни» в рамках культурно-мистецького проєкту «СвітОвид» (далі – Мистецький проєкт).

2. Районним військовим адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад:

1) провести в населених пунктах області концерти, виставки сімейних світлин, творчих робіт дітей та батьків, фізкультурно-оздоровчі заходи, літературно-музичні вечори, години спілкування, бесіди, лекції, усні журнали, тренінгові заняття з батьками та дітьми, виставки малюнків, конкурси творчих робіт, творів-мініатюр, інші культурологічні акції та дійства з нагоди Дня захисту дітей;

2) організувати проведення інформаційно-просвітницьких та рекламних кампаній, інших заходів щодо підвищення престижу сім’ї, відповідального батьківства, популяризації сімейних цінностей та щасливого дитинства;

3) посилити роботу щодо надання допомоги сім’ям, насамперед багатодітним, малозабезпеченим, внутрішньо переміщених осіб, загиблих учасників бойових дій та учасників бойових дій та сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах;

4) сприяти залученню суб’єктів господарювання, благодійних організацій для надання фінансової і гуманітарної допомоги малозабезпеченим і багатодітним сім’ям з неповнолітніми дітьми, сім’ям з дітьми з інвалідністю, сім’ям з неповнолітніми дітьми внутрішньо переміщених осіб, сім’ям з неповнолітніми дітьми загиблих героїв Небесної сотні, загиблих учасників бойових дій та учасників бойових дій.

3. Департаменту гуманітарної політики, Службі у справах дітей обласної військової адміністрації в межах компетенції організувати проведення фестивалів творчості, фізкультурно-оздоровчих заходів, літературно-музичних вечорів, культурно-мистецьких проєктів, брейн-рингів, вікторин, годин спілкування, конкурсів малюнків, творів, виставок, флешмобів, різноманітних благодійних акцій для мам та дітей з подарунками, спрямованих на поліпшення умов життя дітей та охорону їхніх інтересів, круглих столів та зустрічі з родинами, які взяли на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також з громадськими організаціями та благодійними фондами, діяльність яких спрямована на захист прав дитини, становлення і всебічну підтримку сім'ї тощо.

4. Службі у справах дітей обласної військової адміністрації, Вінницькому обласному центру соціальних служб:

1) здійснити інформаційно-просвітницькі заходи щодо популяризації сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімей патронатних вихователів для тимчасового догляду дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, патронату над дитиною як альтернативної форми влаштування дітей;

2) сприяти проведенню заходів, спрямованих на утвердження сімейних цінностей, відповідального батьківства, формування позитивної моделі сімейного життя, культури стосунків в сім’ї для дітей, які знаходяться в обласних центрах соціально-психологічної реабілітації для дітей, дітей з інвалідністю, які проходять реабілітацію в закладах соціального спрямування.

5. Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної військової адміністрації:

1) провести інформаційно-просвітницьку роботу серед населення області, спрямовану на формування культури планування сім’ї, відповідального батьківства та материнства;

2) забезпечити присутність медичних працівників під час проведення Мистецького проєкту з метою надання, у разі необхідності, своєчасної медичної допомоги.

6. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області, Управлінню патрульної поліції у Вінницькій області Департаменту патрульної поліції забезпечити:

1) публічну безпеку та порядок під час проведення заходів, присвячених Дню захисту дітей, додержання вимог безпеки дорожнього руху;

2) охорону правопорядку та обмеження паркування автотранспорту за адресою: м. Вінниця вул. Хмельницьке шосе, 7 та вул. Ботанічна, 15 під час проведення Мистецького проєкту.

7. Головному управлінню державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області забезпечити додержання вимог пожежної безпеки:

1) на об’єктах, що задіяні для проведення заходів з нагоди Дня захисту дітей в області;

2) на території креативного простору «Щедрик» (м. Вінниця вул. Ботанічна, 15) під час проведення Мистецького проєкту.

8. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації:

1) забезпечити широке висвітлення у регіональних медіа заходів до Дня захисту дітей;

2) сприяти створенню тематичних рубрик, телевізійних та радіопередач щодо популяризації сімейного способу життя, посилення мотивації до реєстрації шлюбів, свідомого народження і виховання дітей, а також посилення соціального захисту сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

9. Структурним підрозділам обласної військової адміністрації, районним військовим адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад про хід виконання цього наказу інформувати Департамент гуманітарної політики обласної військової адміністрації до 09 червня 2023 року для подальшого узагальнення та інформування обласної військової адміністрації до 20 червня 2023 року.

10. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

  

Начальник обласної

військової  адміністрації                                   

                    Сергій БОРЗОВ