ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

25.04.2023

Вінниця

№ 602

 

 

Про затвердження заходів

із посилення профілактичної роботи

з питань безпеки життєдіяльності

учнів закладів загальної середньої освіти

 

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2021 року № 1742-р «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту на 2022 рік», спільного наказу Міністерства надзвичайних ситуацій України та Міністерства освіти і науки України від 03 березня 2006 року
№ 119/150 «Про затвердження Положення про дружини юних рятувальників-пожежних», з метою формування безпечного освітнього середовища закладів освіти, збереження життя і здоров’я учасників освітнього процесу у період дії воєнного стану та в подальшому в звичайних умовах життя, формування в учнівської молоді базових понять основ безпечного середовища, які містять у собі знання з правил пожежної безпеки, мінної безпеки та цивільного захисту в цілому, забезпечення здійснення ефективної профілактики правопорушень серед учнів, попередження конфліктів та інших негативних явищ, дотримання правил особистої безпеки, засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити заходи із посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти (далі – заходи), що додаються.

2. Районним військовим адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад, структурним підрозділам обласної військової адміністрації, територіальним органам центральних органів виконавчої влади, підприємствам, установам, організаціям забезпечити виконання заходів, про що інформувати Департамент гуманітарної політики обласної військової адміністрації щокварталу до 15 числа місяця наступного за звітним періодом.

3. Департаменту гуманітарної політики обласної військової адміністрації про виконання заходів інформувати обласну військову адміністрацію щокварталу до 25 числа місяця наступного за звітним періодом.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

Начальник обласної

військової адміністрації                                                      

Сергій БОРЗОВ

 

 

     Додаток.doc