ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

НАКАЗ

 

15.03.2023

Вінниця

№ 409

 

Про обласну комісію з контролю за станом

спортивних споруд та інших спеціально

відведених місць для проведення масових

спортивних та культурно-видовищних заходів

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів» та з метою забезпечення належного громадського порядку, безпеки учасників і глядачів під час проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Утворити обласну комісію з контролю за станом спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів (далі – Комісія), що додається.

 

  1. Затвердити Положення про обласну комісію з контролю за станом спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів, що додається.

 

  1. Комісії забезпечити виконання вимог Положення про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025.

 

  1. Районним військовим адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування рекомендувати утворити робочі комісії для підготовки матеріалів з питань проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів, забезпечення безпеки учасників і глядачів, для розгляду їх на засіданні Комісії та виконання інших функцій, визначених Положенням про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025.

 

  1. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 10 грудня 2021 року № 867 «Про підготовку спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів».

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації

Сергій БОРЗОВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказ начальника обласної

військової адміністрації

15.03.2023  № 409

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про обласну комісію з контролю за станом спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів

 

  1. Це Положення визначає порядок діяльності обласної комісії з контролю за станом спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів (далі – Комісія).

 

  1. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, а також указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції і законів України, актами Кабінету Міністрів України, голови (начальника) обласної державної (військової) адміністрації та цим Положенням.

 

  1. Основним завданням Комісії є прийняття до експлуатації споруд та місць розташування учасників масових спортивних та культурно-видовищних заходів Вінницької області, місць загального користування, інженерних систем та систем оповіщення, дотримання всіма суб'єктами чинних норм і правил експлуатації санітарно-гігієнічного режиму приміщень, арен і територій; норм готовності засобів пожежогасіння, спортивно-технологічного устаткування та інвентаря; правил проведення спортивних змагань з видів спорту, правил поведінки учасників і глядачів, правил пожежної безпеки, інших нормативних актів та вимог Положення про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно- видовищних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025.

 

  1. Комісія відповідно до покладених на неї завдань:

 

  • бере участь в опрацюванні документів, що надходять до обласної військової адміністрації, з питань, пов’язаних з контролем за станом спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів області;

 

  • з залученням інженерних служб, проєктних та будівельних організацій, органів Національної поліції та органів і підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій здійснює щорічне технічне обстеження спортивних споруд, що використовуються для проведення заходів, з метою встановлення їх експлуатаційної надійності та стійкості будівельних конструкцій, відповідності шляхів евакуації затвердженим нормативам, а також здійснення заходів пожежної безпеки, за результатами чого складає акт з висновком про відповідність або невідповідність спортивної споруди технічним нормам;

 

  • затверджує інструкції та правила, в яких передбачається порядок організації та проведення заходів, підтримання громадського порядку, забезпечення безпеки учасників і глядачів, пожежної безпеки, надання медичної  допомоги  у разі настання  нещасних  випадків і порядок евакуації у разі виникнення надзвичайних обставин, розроблених власниками  спортивних споруд за участю органів Національної поліції та органів і підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій для  кожної спортивної споруди з урахуванням місцевих умов і  їх  специфіки  на  підставі  типових інструкцій і правил, затверджених Мінмолодьспортом.

 

  1. Комісія має право:

 

  • звертатись за отриманням в установленому порядку від центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформації, необхідної для виконання покладених на неї завдань;

 

  • залучати до участі у своїй роботі представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками), а також незалежних експертів (за згодою);

 

  • утворювати у разі потреби для виконання покладених на неї завдань постійні або тимчасові робочі групи.

 

  1. Комісія під час виконання покладених на неї завдань взаємодіє з державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, громадськими об’єднаннями.

 

  1. Комісія утворюється строком на 5 років. До складу Комісії входить голова, його заступник, секретар та члени Комісії.

 

  1. Головою Комісії за посадою є перший заступник/заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації (перший заступник/заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації), який відповідно до розподілу обов’язків координує та контролює діяльність Департаменту гуманітарної політики обласної державної (військової) адміністрації (далі – Департамент гуманітарної політики), заступником та секретарем – представники Департаменту гуманітарної політики, а членами – представники структурних підрозділів Вінницької обласної державної (військової) адміністрації, інших органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських об’єднань (за згодою).

 

  1. Формою роботи Комісії є засідання, що проводяться за рішенням її голови. Про дату, час та місце засідання Комісії її члени інформуються шляхом надсилання повідомлення на електронну пошту.

 

  1. Засідання Комісії веде голова Комісії, а за його відсутності – заступник голови Комісії.

 

  1. Підготовку матеріалів для розгляду на засіданнях Комісії забезпечує її секретар.

 

  1. Засідання Комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні більш як дві третини її членів від загального складу комісії.

 

  1. На своїх засіданнях Комісія здійснює розгляд інформації та матеріалів з питань проведення заходів, забезпечення безпеки учасників і глядачів, підготовку яких забезпечують організатори заходів, власники спортивних споруд, органи Національної поліції та органи і підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

 

  1. Рішення Комісії вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини присутніх на засіданні членів Комісії.

 

  1. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос особи, яка головує на засіданні.

 

  1. Рішення фіксуються у протоколі засідання, що підписується особою, яка головує на засіданні та секретарем. Протокол зберігається в Департаменті гуманітарної політики. Копія протоколу надсилається на електронну пошту всім членам Комісії.

 

  1. Член Комісії, який не підтримує рішення, може викласти у письмовій формі свою окрему думку, що додається до протоколу засідання.

 

  1. Організаційне, інформаційне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Комісії здійснює Департамент гуманітарної політики.

 

 

Директор Департаменту

гуманітарної політики

обласної військової адміністрації

Володимир БУНЯК