НАКАЗ

 

14.02.2023

Вінниця

№ 262

 

Про увічнення пам’яті

Героїв Небесної Сотні

 

 

       Відповідно до Указу Президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності,

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації, районним військовим адміністраціям, рекомендувати виконавчим комітетам сільських, селищних та міських рад 20 лютого 2023 року забезпечити:

 

1) проведення церемоній покладання керівниками місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування квітів, тематичних композицій і встановлення лампадок до пам’ятних знаків, місць поховань Героїв Небесної Сотні;

 

2) організацію упорядкування місць поховань Героїв Небесної Сотні та громадян, що загинули, відстоюючи незалежність і територіальну цілісність України під час російсько-української війни;

 

3) обмежене проведення будь-яких розважальних, спортивних заходів, а також внести відповідні зміни до програм місцевого радіо і телебачення;

 

4) підготовку та висвітлення в засобах масової інформації спогадів очевидців, а також матеріалів про події, що відбувалися у ці дні у м. Києві та регіонах України. 

 

  1. Департаменту гуманітарної політики обласної військової адміністрації забезпечити проведення з використанням онлайн-засобів тематичних заходів просвітницького та виховного змісту в закладах освіти та установах культури, сприяння проведенню таких заходів у військових частинах.

 

  1. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної військової адміністрації видатки, пов’язані із здійсненням заходів, зазначених у пункті 1 цього наказу, профінансувати коштом, передбаченим в обласному бюджеті на інші заходи у сфері засобів масової інформації, відповідно до кошторису.

 

  1. Управлінню у справах національностей та релігії обласної військової адміністрації рекомендувати керівникам релігійних організацій провести вранці 20 лютого 2023 року пам’ятний молебень за Героїв Небесної Сотні та громадян, що загинули, відстоюючи незалежність і територіальну цілісність України під час російсько-української війни.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника начальника обласної військової адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації

Сергій БОРЗОВ