НАКАЗ

 

28 березня 2022 року

              Вінниця

     № 210

 

 

Про встановлення заборони

на відвідування лісів населенням

 

 

       Відповідно Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», пункту 8 статті 31, статті 88 Лісового кодексу України, Правил пожежної безпеки в лісах України, затверджених наказом Державного комітету лісового господарства України від 27 грудня 2004 року № 278, зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 24 березня 2005 року № 328/10608, з метою запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах та мінімізації їх наслідків

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Заборонити населенню відвідування лісів та в’їзд до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів й іншої самохідної техніки за винятком тих, що використовуються для потреб лісогосподарської діяльності у період воєнного стану та високої пожежної небезпеки.

 

  1. Районним військовим адміністраціям, постійним лісокористувачам разом з органами місцевого самоврядування:

забезпечити інформування населення про заборону відвідування лісів та додержанням вимог законодавства у сфері пожежної безпеки;

забезпечити здійснення контролю за недопущенням перебування у лісах населення і транспортних засобів;

здійснювати заходи щодо охорони і захисту лісів, попередження виникнення лісових пожеж, а також залучення у встановленому порядку до ліквідації пожеж, у  разі їх виникнення, місцевого населення та необхідних технічних засобів.

 

  1. Цей наказ набирає чинності з дня його оприлюднення у місцевих засобах масової інформації.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Начальника обласної військової адміністрації Сергія Здітовецького.    

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації                                                         

Сергій БОРЗОВ