РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

18 серпня 2021 року

Вінниця

     № 619

 

 Про внесення змін до розпорядження

Голови обласної державної адміністрації

від 24 березня 2016 року № 165

 

У зв’язку із кадровими змінами: 

  1. Унести до розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 24 березня 2021 року № 165 «Про обласну міжвідомчу комісію з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств» такі зміни: 

1) склад обласної міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств викласти у новій редакції згідно з додатком; 

2) затвердити Положення про обласну міжвідомчу комісію з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств у новій редакції, що додається. 

  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Сергія Здітовецького.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації                                                                   

          Сергій БОРЗОВ

 

 

 

 

Додаток                         

до розпорядження Голови          

обласної державної адміністрації  

24 березня 2016 року № 165       

(у редакції розпорядження Голови

обласної державної адміністрації  

18 серпня 2021 року № 619)    


С К Л А Д
обласної міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів,
протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств

 

БОРЗОВ
Сергій Сергійович

Голова обласної державної адміністрації, голова Комісії

ЗДІТОВЕЦЬКИЙ
Сергій Георгійович

заступник Голови обласної державної адміністрації, заступник голови Комісії

МЕРЕЖКО
Володимир Миколайович

директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації, секретар Комісії

БУТОВИЧ
Олександр Іванович

керівник Вінницької обласної прокуратури (за згодою)

ВАХНОВСЬКА
Олена Василівна

начальник Управління Північного офісу Державної аудиторської служби у Вінницькій області (за згодою)

ДЕНИСЕНКО
Анатолій Олександрович

начальник Управління Служби безпеки України у Вінницькій області (за згодою)

ІЩЕНКО
Іван Володимирович

начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області (за згодою)

МАРКЕВИЧ
Андрій Мар’янович

начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Вінницькій та Хмельницькій областях (за згодою)

ПІЩИК
Олександр Володимирович

заступник Голови обласної державної адміністрації

СУРЖИКОВ
Микола Андрійович

начальник Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області (за згодою)

ЧАБАН
Сергій Валерійович

директор Департаменту правового забезпечення обласної державної адміністрації

ШВЕД
Руслан Володимирович

виконувач обов’язків начальника Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області (за згодою)

 


Директор Департаменту міжнародного

співробітництва та регіонального

розвитку обласної державної

адміністрації                                                             

         Володимир МЕРЕЖКО

  

       ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження Голови

обласної державної адміністрації

24 березня 2016 року № 165

(у редакції розпорядження Голови

обласної державної адміністрації

18 серпня 2021 року № 619)

 

П О Л О Ж Е Н Н Я
про обласну міжвідомчу комісію з питань захисту прав інвесторів,
протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств

 

  1. Обласна міжвідомча комісія з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств (далі – Комісія) є консультативно-дорадчим органом, що постійно діє при обласній державній адміністрації.

Комісія утворюється з метою забезпечення взаємодії місцевих органів виконавчої влади, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у сфері протидії порушенню прав інвесторів, незаконному поглинанню та захопленню підприємств, внесення пропозицій стосовно вдосконалення законодавства, що регулює корпоративні правовідносини. 

  1. Комісія провадить свою діяльність згідно з принципами рівноправності її членів та відкритості в роботі. 
  1. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та цим Положенням. 
  1. Основними завданнями Комісії є: 

1) збір і моніторинг інформації про факти порушення прав інвесторів, незаконного поглинання або захоплення підприємств, що порушують гарантоване Конституцією України право власності та призводять до погіршення інвестиційного клімату в регіоні; 

2) забезпечення взаємодії місцевих органів виконавчої влади з питань захисту прав інвесторів, посилення протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств у області; 

3) напрацювання комплексу заходів щодо протидії порушенню прав інвесторів, незаконному поглинанню та захопленню підприємств, а також удосконалення механізму регулювання в сфері реалізації корпоративних прав учасників господарських товариств та інвесторів; 

4) проведення оперативного обміну між місцевими органами виконавчої влади, територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та громадськими організаціями відповідною інформацією; 

5) розглядає питання, пов’язані з порушеннями земельного законодавства. 

  1. Комісія відповідно до покладених на неї завдань: 

1) організовує роботу із збору і моніторингу інформації про факти порушення прав інвесторів, незаконного поглинання або захоплення підприємств і про виявлення ознак вчинення злочину чи іншого правопорушення та в разі потреби інформує відповідні центральні органи виконавчої влади; 

2) заслуховує на своїх засіданнях інформацію посадових осіб підприємств, установ та організацій, представників місцевих органів виконавчої влади, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади з питань, що належать до її компетенції; 

3) співпрацює з представниками місцевих органів виконавчої влади, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, громадськими організаціями, підприємствами, установами та організаціями з питань, що належать до її компетенції; 

4) інформує громадськість про факти порушення прав інвесторів, незаконного поглинання або захоплення підприємств. 

  1. Комісія має право:

 1) одержувати в установленому порядку від місцевих органів виконавчої влади, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади інформацію, необхідну для виконання покладених на неї завдань; 

2) виносити на розгляд відповідних центральних органів виконавчої влади пропозиції щодо:

заходів реагування з боку місцевих органів виконавчої влади, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на факти протиправного поглинання та захоплення підприємств і методи боротьби із ними;

змін до чинного законодавства з питань щодо боротьби із протиправним поглинанням та захопленням підприємств, а також вдосконалення правового регулювання корпоративних правовідносин. 

  1. Комісія утворюється у складі голови Комісії, заступника голови Комісії та її членів розпорядженням Голови обласної державної адміністрації.

Головою Комісії є Голова обласної державної адміністрації. Заступником голови Комісії є заступник Голови обласної державної адміністрації.

У разі неможливості голови Комісії скликати та вести засідання, ці дії  покладаються на заступника голови Комісії. 

  1. Голова Комісії організовує роботу Комісії, скликає засідання, проводить його засідання, підписує листи, звернення та інші документи, підготовлені Комісією за результатами її роботи. 
  1. Засідання Комісії проводяться у разі обґрунтованої необхідності – протягом 15 днів з моменту ініціювання його скликання головою Комісії. 
  1. Засідання Комісії є правомочним, якщо на ньому присутні більш як половина її членів.

Пропозиції для розгляду питань на засіданні Комісії вносять голова, заступник голови та члени Комісії.

Звернення з питань конфліктних ситуацій на підприємствах, які вже ставали предметом розгляду Тимчасової спеціальної комісії при Верховній Раді України з питань захисту прав інвесторів, не можуть бути предметом розгляду Комісії.

Про результати розгляду питань на засіданнях Комісії та вжиті заходи голова Комісії повідомляє Кабінет Міністрів України та надсилає копії матеріалів засідання Комісії.

До участі в засіданні Комісії можуть залучатися представники інших органів державної влади, підприємств, установ та організацій, громадських організацій. 

  1. Методично-організаційне забезпечення організації і проведення засідань Комісії (підготовка необхідних інформаційних матеріалів голові Комісії, скликання, реєстрація учасників та документальний супровід засідань) забезпечують Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації. 
  1. Рішення Комісії приймається простою більшістю голосів членів Комісії, що присутні на засіданні, та оформлюється протоколом, який підписує голова протягом трьох днів після проведення засідання, та носить рекомендаційний характер.

Член Комісії, який не підтримує прийняте рішення, може у письмовій формі викласти окрему думку, яка додається до рішення Комісії.

У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови Комісії. 

 

Директор Департаменту міжнародного

співробітництва та регіонального

розвитку обласної державної

адміністрації                                                                  

    Володимир МЕРЕЖКО