РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

06 серпня 2021 року

Вінниця

     № 595

 

Про організацію роботи щодо

проходження альтернативної

(невійськової) служби

 

Відповідно до Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу», постанови Кабінету Міністрів України від 10 листопада 1999 року № 2066 «Про затвердження нормативно-правових актів щодо застосування Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» та з метою вирішення питань проходження альтернативної (невійськової) служби (далі – альтернативної служби) громадянами України на території Вінницької області:

 

  1. Директору Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації Сергію Вовченко забезпечити координацію діяльності районних державних адміністрацій, збір та узагальнення інформації стосовно проходження альтернативної служби.

 

  1. Директору Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації Світлані Ярмоленко передати матеріали із організації та проведення роботи щодо проходження альтернативної служби за попередні роки, зокрема архівні, термін зберігання яких не збіг, відповідним районним державним адміністраціям до 22 жовтня 2021 року.

 

  1. Головам районних державних адміністрацій:

 

1) забезпечити проходження альтернативної служби громадянами (переважно в межах населеного пункту за місцем проживання), які підлягають призову на строкову військову службу, але за своїми релігійними переконаннями особисто заявили про неможливість її проходження;

 

2) уповноважити структурний підрозділ районної державної адміністрації для вирішення питань проходження альтернативної служби громадянами відповідного району;

 

3) визначити завдання щодо організації роботи для вирішення питань проходження альтернативної служби та здійснення контролю за її проходженням;

 

4) організувати взаємодію з представниками релігійних організацій, підприємств, установ, організацій, патронажної служби, Товариства Червоного Хреста України, районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, Державної служби зайнятості;

 

5) прийняти на відповідальне зберігання та подальше використання в роботі матеріали, передані відповідно до пункту 2 цього розпорядження;

 

6) організувати ведення та зберігання згідно із правилами зберігання бланків суворої звітності:

особових справ кожного громадянина, щодо якого прийнято рішення про направлення на проходження альтернативної служби та громадянина, стосовно якого прийнято рішення про звільнення від призову на збори;

журналів обліку;

книг реєстрації;

 

7) забезпечити контроль за обмеженим допуском до роботи з Книгою обліку громадян, які проходять альтернативну службу;

 

8) інформувати Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації до 01 числа наступного місяця після завершення строків проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу стосовно громадян, які звернулися з питання проходження альтернативної служби за формою, що додається. Під час інформування додатково вказувати проблемні питання та шляхи їх вирішення.

 

  1. Керівнику Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олегу Вінницькому, керівникам районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки налагодити взаємодію із структурними підрозділами районних державних адміністрацій, на які покладено обов’язки щодо питань проходження альтернативної служби, військового обліку громадян у зв’язку з їх проходженням альтернативної служби, з інших питань проходження альтернативної служби у межах їх повноважень.

 

  1. Директору Вінницького обласного центру зайнятості Галині Скоковській сприяти у працевлаштуванні громадян, стосовно яких прийнято рішення щодо проходження альтернативної служби, за зверненнями представників районних державних адміністрацій, на яких покладено обов’язки ведення питань проходження альтернативної служби.

 

  1. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Сергія Здітовецького.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації

Сергій БОРЗОВ


Додаток

до розпорядження Голови

обласної державної адміністрації

06 серпня 2021 року № 595

 

ВІДОМІСТЬ

щодо громадян, які звернулися з питання проходження альтернативної служби станом на ___________

 

№ з/п

Дата звернення

Прізвище,

ім’я, по-батькові,

дата народження

Назва місцевої державної адміністрації на адресу якої надійшло звернення громадянина,

дата отримання звернення

Рішення місцевої державної адміністрації про направлення на альтернативну службу

(направити-відмовити¹)

Проходження альтернативної служби на підприємстві, в установі, організації²

Рішення місцевої державної адміністрації про припинення альтернативної служби

(дата, підстава)

Знято з обліку

(дата)

прийнято на роботу

(дата)

звільнено з роботи

(дата)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

 

Чисельні показники:

 

Кількість звернень

Направлено

на альтернативну службу (осіб)

Відмовлено

в альтернативній службі (осіб)

Знято з обліку (осіб)

Проходять альтернативну службу станом на³ ____._____.2021 р. (осіб)

1

2

3

4

5

 

Голова _____________________ районної державної адміністрації ________________  ____________________________

                      (назва адміністрації)                                                                                        (підпис)                                  (ім’я, прізвище)

 

Примітки: 1. У графі 5 у разі відмови в направленні на альтернативну службу вказувати підстави для відмови.

  1. У графах 6, 7 у разі зміни місця проходження альтернативної служби дати прийняття та звільнення вказувати окремою стрічкою.
  2. У таблиці «Чисельні показники» в графі 5 вказувати загальну кількість громадян, які проходять альтернативну службу.

 

 

Директор Департаменту з питань

оборонної роботи, цивільного захисту

та взаємодії з правоохоронними органами

обласної державної адміністрації

Сергій ВОВЧЕНКО