РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

22 березня 2021 року

Вінниця

№ 216

 

Про колегію Департаменту охорони

здоров’я та реабілітації обласної

державної адміністрації

 

Відповідно до пункту 10 розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 30 липня 2020 року № 486 «Про затвердження Положення про Департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної державної адміністрації»:

1. Утворити колегію Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації у складі згідно з додатком та затвердити Положення про неї, що додається.

2. Визнати такими, що втратило чинність, розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 26 квітня 2020 року № 290 «Про колегію Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації».

3. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника Голови обласної державної адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації 

Сергій БОРЗОВ

 

 

Додаток

до розпорядження Голови

обласної державної адміністрації

22 березня 2021 року № 216

 

 

 

С К Л А Д

колегії Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації

 

ЗАДОРОЖНА

Ольга Іванівна   

директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації, голова колегії

БОНДАРЕНКО 

Тетяна Вікторівна

заступник директора – начальник управління медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації, заступник голови колегії

БЕВЗА

Лариса Іванівна

начальник відділу екстреної та первинної медичної допомоги населенню, медичної реабілітації Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації, секретар комісії

БОНДАР

Наталя Борисівна

головний спеціаліст відділу високоспеціалізованої, спеціалізованої медичної допомоги населенню та відновного лікування Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації

ВИШНЕВСЬКИЙ

Сергій Іванович

завідувач сектору правового забезпечення Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації

ГЛУХЕНЬКИЙ   

Сергій Андрійович                      

голова Обласного Товариства Червоного Хреста (за згодою)

ГРУБЕЛЯС

Ігор Петрович

голова постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів (за згодою)

ЖОВНІР

Тетяна Георгіївна

головний спеціаліст відділу високоспеціалізованої, спеціалізованої медичної допомоги населенню та відновного лікування Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації

ЗАЙЦЕВА

Валентина Григорівна                 

директор Державної установи «Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України» (за згодою)

КОТЛІНСЬКИЙ

Ігор Васильович

начальник Державної служби з лікарських засобів у Вінницькій області (за згодою)

КУЗЬМІНЕЦЬ

Валерій Миколайович

начальник відділу перевірки обґрунтованості видачі листків непрацездатності Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області (за згодою)

ЛАВРЕНЮК

Сергій Васильович

заступник директора – начальник управління

стратегічного планування, фінансування,

фінансового моніторингу та оцінки,

правового забезпечення взаємодії з органами

місцевого самоврядування Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації

ЛЄТА

Іван Іванович                                

голова Обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я (за згодою)

МЕЛЬНИК

Олександр Васильович

директор Комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний центр громадського здоров’я Вінницької обласної Ради» (за згодою)

НАЗАРЕНКО

Олена Володимирівна

заступник  начальника управління медичної допомоги населенню – начальник відділу високоспеціалізованої, спеціалізованої  медичної допомоги населенню та відновного лікування Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації

ПРУДИУС

Пилип Григорович

голова Громадської ради при обласній державній адміністрації, директор Комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний клінічний високоспеціалізований ендокринологічний центр Вінницької обласної Ради» (за згодою)

ШВИДЮК    

Світлана Іванівна

головний спеціаліст відділу високоспеціалізованої, спеціалізованої  медичної допомоги населенню та відновного лікування Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації

ШИШ

Олександр Володимирович 

директор Департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради (за згодою)

 

 

Директор Департаменту охорони

здоров’я та реабілітації обласної

державної адміністрації

Ольга ЗАДОРОЖНА

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження Голови

обласної державної адміністрації

22 березня 2021 року № 216

 

 

П О Л О Ж Е Н Н Я

про колегію Департаменту охорони здоровя та реабілітації обласної державної адміністрації

 

  1. Загальні положення

 

  1. Колегія Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації (далі – Колегія) є консультативно-дорадчим органом і утворюється для погодженого розгляду і вирішення питань, що належать до його компетенції, колективного та вільного обговорення найважливіших напрямів діяльності.

 

  1. У своїй роботі Колегія керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими актами інших центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями Голови обласної державної адміністрації та цим Положенням.

 

  1. Координацію роботи щодо підготовки засідань Колегії здійснюють заступники директора Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації. 

 

  1. Функції Колегії

 

  1. Колегія обговорює і приймає рішення щодо перспектив і найважливіших напрямів діяльності галузі охорони здоров’я області і Департаменту охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації (далі – Департамент).

 

  1. Уносить та розглядає пропозиції щодо:

 формування та реалізації в області державної політики в галузі охорони здоров’я;

удосконалення нормативно-правових актів, що регламентують діяльність галузі охорони здоров’я;

забезпечення ефективної співпраці з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, територіальними органами та представниками інших державних органів, зацікавленими управліннями та відомствами, закладами охорони здоров’я різних форм власності та підпорядкування, громадськими та іншими організаціями;

 розширення міжнародного співробітництва у галузі охорони здоров’я.

  1. Обговорює прогнози та програми розвитку галузі охорони здоров’я області, визначає шляхи їх реалізації.

 

  1. Розглядає питання щодо стану дотримання фінансової, бюджетної дисципліни, збереження та використання комунального та державного майна, здійснення внутрішнього фінансового контролю та усунення виявлених недоліків.

 

  1. Розробляє пропозиції щодо вдосконалення діяльності Департаменту, закладів охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування.

 

  1. Аналізує і координує роботу Департаменту та його структурних підрозділів із питань забезпечення прав і свобод людини та громадянина.

 

  1. Розглядає результати роботи Департаменту та закладів охорони здоров’я, що належать до сфери його управління, а також інших підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності і рівня підпорядкування (у межах компетенції), заслуховує інформацію про роботу зазначених органів.

 

  1. Аналізує стан дотримання законодавства з питань організаційно-кадрової роботи та виконавської дисципліни.

 

  1. Розглядає питання у порядку контролю за виконанням прийнятих рішень.

 

  1. Розглядає інші питання, пов’язані з реалізацією завдань, покладених на Департамент.

 

  1. Склад Колегії

 

  1. До складу Колегії входять:

директор Департаменту (голова Колегії), заступники директора Департаменту, начальники управлінь та інші працівники Департаменту;

керівники закладів охорони здоров’я, підпорядкованих Департаменту;

директор Департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради, керівники зацікавлених структурних підрозділів обласної державної адміністрації, фахівці закладів охорони здоров’я інших форм власності та підпорядкування, вищих медичних навчальних закладів, представники громадських та інших організацій (за згодою).

 

  1. Персональний склад та Положення про Колегію затверджується розпорядженням Голови обласної державної адміністрації.

 

 

  1. Організація роботи Колегії

 

  1. Організація роботи Колегії визначається Положенням про Департамент та цим Положенням.

 

  1. Організаційною формою роботи Колегії є засідання. Засідання Колегії проводяться, як правило, один раз на місяць, позапланові – у разі потреби. Голова Колегії може визначити іншу періодичність проведення засідань Колегії.

У разі потреби можуть проводитися розширені та виїзні засідання Колегії, а також спільні засідання з колегіями інших управлінь і відомств.

 

  1. Робота Колегії проводиться відповідно до затвердженого Комплексного плану основних організаційних заходів Департаменту на рік (квартал), у якому зазначаються орієнтовна дата проведення засідань Колегії, питання, що необхідно розглянути, особи, відповідальні за підготовку і подання матеріалів на засідання.

 

  1. Позапланові питання для розгляду на засідання Колегії можуть бути включені за рішенням її голови не пізніше ніж за 10 днів до чергового засідання.

 

  1. Планові питання, що виносяться на розгляд Колегії відповідно до затвердженого Комплексного плану основних організаційних заходів Департаменту, доводяться до відома членів Колегії, керівників структурних підрозділів Департаменту особами, відповідальними за підготовку питання на засідання Колегії, не пізніше ніж за 30 днів до дати чергової Колегії.

 

  1. Дата, час, місце проведення та порядок денний засідання Колегії визначаються її головою в робочому порядку.

 

  1. Підготовка порядку денного засідання Колегії, згідно із затвердженим планом проведення засідань та з урахуванням унесених пропозицій, здійснюється секретарем Колегії, який не пізніше ніж за десять днів до засідання надає його профільному заступнику директора Департаменту, який погоджує порядок денний засідання Колегії з директором Департаменту.

У порядку денному визначається доповідач з кожного питання та особи, які виявили бажання взяти участь в обговоренні, із зазначенням їх прізвищ, імен, по батькові, місця роботи та займаних посад.

 

  1. Матеріали на засідання Колегії готуються згідно з планом підготовки, який розробляється особами, відповідальними за підготовку питання, спільно з інформаційно-аналітичним центром медичної статистики та іншими зацікавленими службами та структурними підрозділами Департаменту, погоджуються заступниками директора Департаменту (відповідно до розподілу обов’язків) і затверджуються директором Департаменту.

 

  1. На засідання Колегії можуть бути запрошені керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, дотичних до галузі охорони здоров’я, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, питання яких виносяться на розгляд.

Особи, відповідальні за підготовку питання на засідання Колегії, готують пропозиції до списків запрошених та тих осіб, що виступають, погоджують їх із відповідними заступниками директора Департаменту і через секретаря Колегії передають директору або профільним заступникам директора Департаменту.

Присутність на засіданнях Колегії запрошених осіб забезпечується структурними підрозділами Департаменту, які готують питання до розгляду.

 

  1. Керівники структурних підрозділів Департаменту, відповідальні за підготовку питань на засідання Колегії, узгоджують матеріали із заступником директора Департаменту (відповідно до розподілу обов’язків) і координують роботу інших структурних підрозділів Департаменту, підпорядкованих закладів охорони здоров’я, залучених до підготовки необхідних матеріалів.

 

  1. Рішення колегії проводяться в життя наказами директора Департаменту. 

 

  1. На розгляд Колегії подаються погоджені матеріали (окремо з кожного питання порядку денного засідання Колегії):

 

1) проєкт порядку денного засідання Колегії;

 

2) довідка з викладенням обґрунтованих висновків і пропозицій (візується виконавцем, заступником директора Департаменту відповідно до розподілу обов’язків);

 

3) проєкт рішення Колегії (візується відповідальним за підготовку питання виконавцем, юридичною службою, заступником директора Департаменту  відповідно до розподілу обов’язків);

 

4) список осіб, запрошених на засідання Колегії (візується відповідальним за підготовку питання, заступником директора Департаменту відповідно до розподілу обов’язків);

 

5) список осіб, які виявили бажання взяти участь в обговоренні питань порядку денного засідання Колегії (візується відповідальним за підготовку питання, заступником директора Департаменту відповідно до розподілу обов’язків).

6) у разі потреби довідкові матеріали (розрахунки, статистичні матеріали, звіти, діаграми, таблиці тощо), що безпосередньо стосуються порядку денного і візуються відповідальним за підготовку питання, заступником директора Департаменту відповідно до розподілу обов’язків.

 

  1. Відповідальність за своєчасну і якісну підготовку матеріалів несуть заступники директора Департаменту (відповідно до розподілу обов’язків), керівники структурних підрозділів Департаменту та закладів охорони здоров’я, які готують питання на розгляд Колегії.

 

  1. Особи, відповідальні за виконання та подання матеріалів на засідання Колегії, надають матеріали до секретаря Колегії не пізніше ніж за п’ять днів до чергового засідання, у разі проведення позачергового засідання – не пізніше ніж за три дні.

Секретар Колегії контролює своєчасність подання матеріалів, перевіряє правильність їх оформлення.

Не пізніше як за два дні усі документи подаються директору Департаменту.

 

  1. Членам Колегії матеріали надаються не пізніше ніж за день до засідання, а у разі проведення позачергового засідання – у день проведення засідання.

 

  1. Повідомлення членів Колегії про час, місце проведення, порядок денний засідання та реєстрацію її членів здійснюється секретарем Колегії, запрошених на засідання – структурними підрозділами Департаменту, відповідальними за підготовку питань порядку денного.

 

  1. Порядок проведення засідання Колегії

 

  1. 3асідання Колегії веде її голова, а у разі його відсутності – особа, яка виконує обов’язки директора Департаменту.

 

  1. Засідання Колегії є правомочним, якщо в ньому бере участь не менше ніж дві третини від загальної кількості членів Колегії.

 

  1. Члени Колегії беруть участь у засіданнях Колегії особисто. Якщо член Колегії не може бути присутнім на засіданні, він має право попередньо подати голові Колегії відповідні пропозиції з питань порядку денного у письмовій формі та інформувати заступників директора Департаменту.

 

  1. Порядок денний засідання та рішення Колегії затверджуються членами колегії шляхом голосування.

 

  1. Члени Колегії, які беруть участь у засіданнях, обов’язково реєструються.

 

  1. Члени Колегії та особи, запрошені для участі у розгляді окремих питань, беруть участь у їх обговоренні, вносять пропозиції, дають необхідні пояснення.

 

  1. Голова на засіданні Колегії може прийняти рішення про закритий розгляд питань порядку денного.

Під час закритих засідань Колегії (закритого обговорення окремих питань) підготовка матеріалів, оформлення рішень, що приймаються, здійснюється відповідно до чинного законодавства.

 

  1. Рішення Колегії приймаються з кожного питання порядку денного відкритим голосуванням простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів Колегії.

Думка відсутнього члена Колегії з питань порядку денного засідання, подана у письмовій формі, розглядається на засіданні Колегії і враховується під час голосування.

У разі рівного розподілу голосів голос голови є вирішальним.

 

  1. У разі проведення спільних засідань колегій Департаменту та інших структурних підрозділів, організацій приймаються спільні рішення.

 

  1. Під час засідання Колегії можуть брати участь представники засобів масової інформації для проведення кіно-, відео-, фотозйомок та звукозапису, за умови письмового повідомлення про бажання взяти участь у засіданні, надісланого на розгляд голові Колегії, та після отримання згоди голови та членів Колегії щодо присутності представників засобів масової інформації.

 

  1. Після засідання Колегії структурний підрозділ Департаменту, відповідальний за підготовку питань, доопрацьовує протягом семи робочих днів (якщо головою Колегії не встановлено інший термін) проєкт рішення з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених під час обговорення питань порядку денного, погоджує із заступниками директора Департаменту (відповідно до розподілу обов’язків), юридичною службою і через секретаря Колегії подає на розгляд її голови.

Контроль за своєчасним доопрацюванням проєкту рішення Колегії здійснює заступниками директора Департаменту (відповідно до розподілу обов’язків).

 

  1. Засідання Колегії оформляються протоколами, які складаються секретарем Колегії та підписуються головою засідання. У протоколах вказується його номер, дата, час проведення засідання, прізвище, ініціали, посада присутніх членів Колегії та запрошених, перелік питань, які розглядалися, доповідачів та осіб, які брали участь в обговоренні, зміст рішень, підсумки голосування з кожного питання.

Рішення спільних засідань Колегії оформляються протоколами, які підписуються головами відповідних колегій.

 

  1. 3а підсумками засідання Колегії керівники структурних підрозділів Департаменту, підпорядкованих закладів охорони здоров’я, відповідальних за підготовку питання на засідання Колегії, у тижневий термін після дати проведення засідання готують проєкт наказу Департаменту.

 

  1. Рішення Колегії, накази Департаменту, що видані за підсумками її засідань, доводяться секретарем Колегії до її членів, структурних підрозділів Департаменту, закладів охорони здоров’я незалежно від форми власності та підпорядкування, зацікавлених структурних підрозділів обласної державної адміністрації, органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських та інших організацій відповідно до листа-розсилки, наданої виконавцями.

 

  1. Матеріали засідань Колегії зберігаються в установленому порядку у секретаря Колегії та в структурних підрозділах Департаменту, відповідальних за підготовку кожного з питань.

 

  1. Заступники директора Департаменту (відповідно до розподілу обов’язків), у разі необхідності, мають право до підготовки Колегії залучати всі підрозділи Департаменту, підпорядковані заклади охорони здоров’я.

 

  1. Контроль за виконанням рішень Колегії

 

  1. Контроль за виконанням рішень Колегії здійснюють заступники директора Департаменту (відповідно до розподілу обов’язків) через заслуховування окремих питань на апаратних нарадах Департаменту згідно з визначеними термінами, шляхом подання відповідальними за виконання та впровадження рішення структурними підрозділами доповідних записок про хід виконання рішення директору Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації через секретаря Колегії.

 

  1. Питання про зняття рішення з контролю вирішується на засіданнях Колегії після заслуховування інформації відповідальної особи про результати виконаної роботи.