РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

12 березня 2021 року

Вінниця

№ 200

 

Про внесення змін до

розпорядження Голови

обласної державної адміністрації

від 06 квітня 2016 року № 211

 

Відповідно до статей 19, 98 Кодексу цивільного захисту України, статей 2, 6, 33, 35, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Порядку створення та використання  матеріальних резервів для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 року № 775, та у зв’язку зі змінами адміністративно-територіального устрою України:

 

1. Унести до розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 06 квітня 2016 року № 211 «Про затвердження Порядку створення та використання регіонального матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій» такі зміни:

 

1) пункт 2 розпорядження викласти у новій редакції:

«2. Районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам  сільських, селищних, міських рад:

 

1) розробити (уточнити) до 25 березня 2021 року номенклатуру, норми накопичення, визначити джерела фінансування та здійснювати відповідну роботу щодо створення та накопичення місцевих матеріальних резервів у обсягах, що забезпечать проведення невідкладних робіт, пов’язаних із ліквідацією надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків;

 

2) визначити місця розміщення та зберігання місцевого матеріального резерву з урахуванням оперативності доставки до вірогідних зон надзвичайних ситуацій;

 

3) визначити перелік підприємств, установ, організацій, які здатні поставити необхідні матеріальні цінності відповідно до номенклатури та норм накопичення на договірних умовах з укладанням попереднього договору;

 

4)_надавати щокварталу до 15 числа останнього місяця звітного періоду Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації інформацію про стан накопичення матеріальних цінностей для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій до місцевого резерву, за формою 10/1-резерв, затвердженою наказом Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 11 жовтня 2014 року № 578 «Про Примірний табель термінових та строкових донесень з питань цивільного захисту».».

 

2. Унести до Порядку створення та використання регіонального матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, затвердженого зазначеним розпорядженням, такі зміни:

у тексті Порядку слова «Департамент цивільного захисту облдержадміністрації» в усіх відмінках замінити словами «Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації» у відповідних відмінках.

у пункті 5 Порядку слова «Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації» замінити словами «Департаментом охорони здоров’я та реабілітації обласної державної адміністрації».

3. Департаментам обласної державної адміністрації: з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами; міжнародного співробітництва та регіонального розвитку в місячний строк розробити у новій редакції номенклатуру та обсяги регіонального матеріального резерву та надати Голові обласної державної адміністрації на затвердження.

4. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 24 березня 2014 року № 89 «Про затвердження Порядку використання обласного матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та здійснення заходів з територіальної оборони та мобілізації».

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Сергія Здітовецького.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації

Сергій БОРЗОВ