РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

11 березня 2021 року

Вінниця

№ 194

 

Про заходи щодо збереження

автомобільних доріг

загального користування

 

Відповідно до статей 16, 31 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 5 Закону України «Про дорожній рух», статті 12 Закону України «Про автомобільні дороги», статті 2 Закону України «Про автомобільний транспорт», постанов Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007 року № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування» (зі змінами) та з метою вжиття заходів щодо збереження несучої здатності конструкції дорожнього одягу від впливу динамічних навантажень в умовах підвищеної температури повітря:

1. Рекомендувати Службі автомобільних доріг у Вінницькій області, Державному підприємству «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» у разі настання погодно-кліматичних умов у період з червня до вересня поточного року, за яких експлуатація великовагових та/або велико-габаритних транспортних засобів може призвести до значного пошкодження та руйнування автомобільних доріг загального користування (денна пора доби за температури повітря вище +28):

1) забезпечити режим обмежень у дорожньому русі автомобільними дорогами загального користування області великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн з 9-00 год до 22-00 год, крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій;

2) установити відповідні заборонні та інформаційні дорожні знаки, інформаційні панно до 01 травня;

3) визначити місця для розташування спеціальних майданчиків чи стоянок великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів на період дії режиму обмежень у дорожньому русі та погодити їх перелік з Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області, Управлінням патрульної поліції в Вінницькій області та Подільським міжрегіональним управлінням Укртрансбезпеки до 01 травня.

2. Управлінню дорожнього господарства обласної державної адміністрації:

1) забезпечити висвітлення інформації щодо встановленого режиму обмежень у дорожньому русі автомобільними дорогами загального користування через засоби масової інформації або шляхом розміщення відповідного повідомлення на офіційному сайті обласної державної адміністрації;

2) створити онлайн карту та відобразити місцезнаходження транспортно-складського господарства,  баз протиожеледних матеріалів, місць для відстою автомобільного транспорту на період уведення обмежень щодо руху транспортних засобів.

3. Рекомендувати Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області, Управлінню патрульної поліції в Вінницькій області, Подільському міжрегіональному управлінню Укртрансбезпеки, Службі автомобільних доріг у Вінницькій області, Державному підприємству «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області»:

1) при здійсненні заходів габаритно-вагового контролю та документального вагового контролю на дорогах загального користування області забезпечити у межах компетенції посилений контроль за дотриманням учасниками дорожнього руху встановлених обмежень у дорожньому русі великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів;

2) спільно з районними державними адміністраціями та виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад опрацювати питання щодо впровадження заходів з безпеки дорожнього руху на окремо визначених ділянках автомобільних доріг загального користування.

4. Рекомендувати Подільській митниці Держмитслужби, Могилів-Подільському прикордонному загону імені Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України у місцях перетину Державного кордону України інформувати перевізників про введені тимчасові обмеження у дорожньому русі на автомобільних дорогах загального користування області та сприяти обмеженню у дорожньому русі транспортних засобів, які перевищують встановлені вагові параметри.

5. Районним державним адміністраціям, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення у межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць забезпечити інформування населення, керівників підприємств установ та організацій, інших зацікавлених сторін про встановлені обмеження у дорожньому русі через засоби масової інформації або шляхом розміщення відповідної інформації на своїх офіційних вебсайтах.

6. Рекомендувати Управлінню патрульної поліції в Вінницькій області довести до відома органів місцевого самоврядування інформацію щодо порядку встановлення дорожніх знаків, які обмежують рух великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування фактичною масою понад 24 тонни і навантаженням на вісь 7 тонн.

7. Рекомендувати Службі автомобільних доріг у Вінницькій області, Державному підприємству «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області», Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області, Управлінню патрульної поліції в Вінницькій області, Подільському міжрегіональному управлінню Укртрансбезпеки, Подільській митниці Держмитслужби, Могилів-Подільському прикордонному загону імені Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України про виконання заходів, передбачених цим розпорядженням, надавати інформацію щорічно до 22 жовтня Управлінню дорожнього господарства обласної державної адміністрації для узагальнення та інформування обласної державної адміністрації щорічно до 10 листопада.

8. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 01 квітня 2020 року № 256 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування».

9. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Олександра Піщика.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації 

Сергій БОРЗОВ