РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

04 березня 2021 року

Вінниця

№ 185

 

Про підготовку та відзначення на

Вінниччині 207-ї річниці від дня

народження Тараса Григоровича  Шевченка

 

Відповідно до статті 6 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», рішення 4 сесії обласної Ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року № 63 «Про відзнаки обласного рівня» (зі змінами), з метою відзначення на належному рівні 207-ї річниці від дня народження геніального поета, видатного письменника, художника, етнографа та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка:

 

1. Затвердити заходи з підготовки та відзначення 207-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка (далі – заходи), що додаються.

2. Нагородити Почесною грамотою облдержадміністрації та обласної Ради з наданням грошової винагороди представників громадськості області, які зробили вагомий внесок у популяризацію творчості Тараса Григоровича Шевченка, згідно з додатком.

3. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації видатки, пов’язані з виплатою грошових винагород до Почесної грамоти облдержадміністрації та обласної Ради і проведенням заходів, профінансувати коштом, передбаченим в обласному бюджеті на інші заходи у сфері засобів масової інформації, відповідно до кошторису.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника Голови обласної державної адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

 

Голова обласної державної

адміністрації       

Сергій БОРЗОВ

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО    

Розпорядження Голови 

обласної державної адміністрації

04 березня 2021 року № 185

 

 

 

З А Х О Д И

з підготовки та відзначення 207-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

 

  1. Провести:

 

1) мітинг-реквієм, покладання квітів до скульптурної композиції Тараса Григоровича Шевченка та нагородження Почесною грамотою облдержадміністрації та обласної Ради представників громадськості області, які зробили вагомий внесок у популяризацію творчості Тараса Григоровича Шевченка.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації,

управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації,

районні державні адміністрації,

виконавчі комітети міських рад міст обласного значення.

                                                       

Березень 2021 року;

 

2) заходи національно-патріотичного спрямування, присвячені життю та творчості Тараса Григоровича Шевченка (літературно-музичні вечори, літературні конкурси, бесіди, тематичні полиці, перегляди літератури, художні виставки, вікторини, конкурси малюнків, перегляд документальних кінофільмів тощо).

 

Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації,

КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти», заклади освіти області.

 

Березень 2021 року;

 

3) цикл мистецьких заходів «Голос душі українського народу», «Батько нації», «Митець Тарас Шевченко», «У славі віковій, у слові праведнім», «Весна починається з Шевченка», «Шевченкознавці».

 

Управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації.

Березень 2021 року;

 

4) педагогічні читання, конференції «У вінок слави Кобзарю».

 

Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації,

КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти».

 

Березень 2021 року.

 

  1. Організувати:

 

1) XV обласний онлайн конкурс читців «Кобзар і Україна».

 

Управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації.

 

Березень 2021 року;

 

2) Шевченківські читання «Ми – з Кобзаревого роду». Виставку однієї книги «Видання 1936 року творів Тараса Шевченка на ідиші».

 

Управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації.

 

Березень 2021 року;

 

3) покази художніх та документальних фільмів про життя та творчість великого Кобзаря на сторінці «Щедрик. Кінематограф» у соціальній мережі Facebook «Сон», «Наймичка», «Тарас Шевченко», «Заповіт», «Тарас Шевченко. Спадщина. Надії», «Дві долі».

 

Управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації.

 

Березень 2021 року;

 

4) літературну вітальню: година читання віршів Тараса Шевченка англійською та німецькою мовами.

 

Управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації.

 

Березень 2021 року.

 

  1. Розгорнути книжкові виставки, перегляди літератури, провести літературні вечори, інформаційні години: «Шлях Кобзаря – це шлях народу».

 

Управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації.

 

Березень 2021 року.

 

  1. Забезпечити:

 

1) виготовлення та розміщення інформаційної продукції.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

Березень 2021 року;

 

2) висвітлення у місцевих засобах масової інформації заходів, спрямованих на консолідацію українського суспільства, збереження та примноження історико-культурної, народно-побутової спадщини, сприяння подальшому розвитку музейної справи, привернення уваги до вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка на Вінниччині.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

Березень 2021 року.

 

 

Додаток

до розпорядження голови

облдержадміністрації

04 березня 2021 року № 185

 

 

 

С П И С О К

нагороджених Почесною грамотою облдержадміністрації та обласної Ради з виплатою грошової винагороди представників громадськості області, які зробили вагомий внесок у популяризацію творчості Т.Г.Шевченка

 

ДМИТРЕНКО

Жанна Віталіївна

провідний методист-координатор з інформаційного забезпечення Вінницького обласного центру народної творчості, поетеса, громадський діяч, автор віршів до сценаріїв про Тараса Шевченка, учасник журі обласного конкурсу читців

ЗАВАЛЬНЮК

Інна Яківна

декан факультету філології й журналістики імені Михайла Стельмаха Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, доктор філологічний наук

КОБЦЕВА

Галина Юріївна

керівник народного аматорського вокального тріо «Зірниця» Центру культури і дозвілля Тульчинської міської ради. Колектив «Зірниця» – переможці обласного конкурсу читців «Кобзар і Україна» в номінації «Літературно-музичні композиції»

КРИЖАНІВСЬКИЙ

Микола Миколайович

член Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України, заслужений вчитель України, с. Сліди Могилів-Подільського району

КУЦИЙ

Леонід Миронович

організатор читання творів Т.Г. Шевченка у військових частинах, член Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України

НЕВІДОМА

Юлія Валеріївна

ученицю 9 класу Ліцею № 7 м. Гайсин Гайсинської міської ради, переможець обласного та фінального етапів Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка в 2020-2021 навчальному році, переможець обласного та учасниця фінального етапу ХХ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням

ПАСІЧНЮК

Софія Олександрівна

переможець обласного конкурсу читців «Кобзар і Україна» у І віковій категорії, номінація «Читці», Самгородоцька територіальна громада Хмільницького району

ШАПОВАЛЮК

Леся Юріївна

учитель української мови та літератури Комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 ім. М. Коцюбинського Вінницької міської ради», підготувала переможців обласного та учасників фінального етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

 

 

 

Директор Департаменту

інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації

Світлана ВАСИЛЮК