РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

05 листопада 2020 року

Вінниця

      № 710

 

Про реалізацію у Вінницькій області

Концепції вдосконалення інформування

громадськості з питань євроатлантичної

інтеграції України на 2020 рік

 

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року № 1202-р «Про затвердження плану заходів на 2020 рік щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017–2020 роки»:

1. Затвердити план заходів щодо реалізації у Вінницькій області Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2020 рік (далі – заходи), що додаються.

2. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації профінансувати видатки, пов’язані з проведенням заходів, коштом, передбаченим в обласному бюджеті на інші видатки, згідно з кошторисом.

3. Структурним підрозділам обласної державної адміністрації про стан виконання розпорядження інформувати Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації щоквартально до 20 числа останнього місяця звітного періоду для подальшого інформування Міністерства культури та інформаційної політики щоквартально до 25 числа останнього місяця звітного періоду.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника Голови обласної державної адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації   

Сергій БОРЗОВ

 

 

                                                                                 ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                 Розпорядження Голови

                                                                                 обласної державної адміністрації

                                                                                 05 листопада 2020 року № 710

 

                                                                        

 

План заходів

щодо реалізації у Вінницькій області Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції  України на 2020 рік

 

1. Проводити пресконференції та регулярні брифінги з актуальних питань співробітництва України з НАТО та висвітлювати їх на офіційному вебсайті обласної державної адміністрації.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 

Протягом року.

 

2. Забезпечувати підготовку та сприяти висвітленню у засобах масової інформації матеріалів щодо невійськових ініціатив НАТО, зокрема у сфері екології, енергетики, ядерної і радіаційної, кібернетичної та інформаційної безпеки, реалізацію проєктів у рамках Трастових фондів НАТО, реформування сектору безпеки та оборони України відповідно до стандартів та рекомендацій НАТО.

 

Департаменти обласної державної адміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; міжнародного співробітництва та регіонального розвитку; з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами; агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів,

управління розвитку територій та інфраструктури обласної державної адміністрації.

 

 Протягом року.

 

3. Забезпечувати підготовку та розміщення на офіційному вебсайті обласної державної адміністрації, соціальних мережах інформації щодо співробітництва України з НАТО та заходів, які здійснюються у сфері євроатлантичної інтеграції України.

 

Департаменти обласної державної адміністрації: міжнародного співробітництва та регіонального розвитку; інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

 

Протягом року.

 

4. Розробити у взаємодії з громадськими об’єднаннями інформаційно-роз’яснювальні видання з питань євроатлантичної інтеграції (брошури, плакати, листівки тощо) та забезпечити їх розповсюдження.

 

Департаменти обласної державної адміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; міжнародного співробітництва та регіонального розвитку.

 

Протягом року.

 

5. Проводити в області заходи в онлайн-режимі із залученням представників органів державної влади, громадських організацій, представників структур НАТО та посольств держав – членів НАТО, акредитованих в Україні, а також засобів масової інформації.

 

Департаменти обласної державної адміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю; міжнародного співробітництва та регіонального розвитку.

 

 Протягом року.

 

6. Забезпечити функціонування інформаційних центрів з питань євроатлантичної інтеграції України в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. Тімірязєва та бібліотеках вищих навчальних закладів, проводити публічні заходи з питань євроатлантичної інтеграції України.

 

Департаменти обласної державної адміністрації: освіти і науки; інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації

 

Протягом року.

 

7. Провести тематичні уроки, виховні години, бесіди, диспути, конкурси творчих робіт, інформаційні марафони для учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів, навчальні семінари, конференції, засідання за круглим столом, тематичні лекції для студентів вищих навчальних закладів з питань євроатлантичної інтеграції України.

 

Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації.

 

Протягом року.

 

8. Проводити моніторинг висвітлення засобами масової інформації сфери поширення інформації з питань співробітництва України з НАТО.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

 

Протягом року.