ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

05 лютого 2019 року                                № 95

 

 

Про затвердження Порядку розподілу субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

 

Відповідно до статті 1033 Бюджетного кодексу України, з метою надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, забезпечення цільового та ефективного використання бюджетних коштів:

1. Затвердити Порядок розподілу субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, що додається.

2. Райдержадміністраціям, виконкомам міських рад міст обласного значення забезпечити контроль за використанням коштів субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами відповідно до вимог чинного законодавства.

3. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (Буняк В.В.) забезпечити координацію роботи з надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Івасюка І.Д.

 

 

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                     

   В. КОРОВІЙ

 

 

 

 

                                                                        ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                        Розпорядження голови

                                                                        облдержадміністрації

                                                                                   від 05 лютого 2019 року № 95

 

Порядок  розподілу субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами

 

1. Субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами (видатки споживання) розподіляється між районними бюджетами, бюджетами міст обласного значення та об’єднаних територіаль-них громад області за формулою:

Sі = Kі x Nсп,

 

де Sі – обсяг субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами (видатки споживання), розрахований для і-го місцевого бюджету;

Nсп – фінансовий норматив бюджетної забезпеченості на 1 учня інклюзивних класів в закладах загальної середньої  освіти у відповідному бюджетному році, який визначається як частка від ділення загального обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами (видатки споживання), передбаченої Вінницькій області у державному бюджеті на відповідний плановий рік, та загальної кількісті учнів інклюзивних класів по області станом на початок планового року;

Kі - кількість учнів інклюзивних класів станом на початок планового року в закладах загальної середньої освіти, що фінансуються з і-го місцевого бюджету.

 

2. Субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами (видатки розвитку) розподіляється між районними бюджетами, бюджетами міст обласного значення та об’єднаних територіаль-них громад області за формулою:

Rі = Cі x Nрз,

 

де Rі – обсяг субвенції на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами (видатки розвитку), розрахований для і-го місцевого бюджету;

Nрз – фінансовий норматив бюджетної забезпеченості на 1 учня спеціальних класів в закладах загальної середньої  освіти у відповідному бюджетному році, який визначається як частка від ділення загального обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами (видатки розвитку), передбаченої Вінницькій області у державному бюджеті на відповідний плановий рік, та загальної кількість учнів спеціальних класів по області станом на початок планового року;

Сі - кількість учнів спеціальних класів станом на початок планового року в закладах загальної середньої  освіти, що фінансуються з і-го місцевого бюджету.

___________________