ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

       РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

        від 16 березня 2018 року                      № 204

 

 

Про реалізацію у Вінницькій області Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2018 рік

 

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 люто-го 2018 року № 109-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлан-тичної інтеграції України на 2018 рік»:

 1. Затвердити план заходів щодо реалізації у Вінницькій області Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлан-тичної інтеграції України на 2018 рік (далі – Заходи).

 2. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (Василюк С.М.) профінансувати видатки, пов’язані з проведенням Заходів коштом, передбаченим в обласному бюджеті на інші заходи у сфері засобів масової інформації, згідно з кошторисом.

 3. Структурним підрозділам облдержадміністрації про стан виконання цього розпорядження інформувати Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (Василюк С.М.) щоквартально до 10 числа останнього місяця звітного періоду для подальшого інформування Державного комітету телебачення і радіомовлення України щокварталу до 25 числа останнього місяця звітного періоду.

 4. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (Василюк С.М.) подати Державному комітету телебачення у радіомовлення України до 01 листопада 2018 року пропозиції до проекту плану заходів на 2019 рік.

 5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника голови облдержадміністрації Крученюка О.В.

 

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                         

  В. КОРОВІЙ

 

 

                                                                                 ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                 Розпорядження голови

                                                                                 облдержадміністрації

                                                                                 16 березня 2018 року № 204

                                                                         

П Л А Н  З А Х О Д І В

щодо реалізації у Вінницькій області Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2018 рік                                                       

 1. Проводити прес-конференції та регулярні брифінги з актуальних питань співробітництва України з НАТО та висвітлювати їх на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

облдержадміністрації.

 Протягом року.

 2. Забезпечувати підготовку та сприяння висвітленню у засобах масової інформації, щодо невійськових ініціатив НАТО, зокрема у сфері екології, енергетики, ядерної і радіаційної, кібернетичної та інформаційної безпеки, реалізацію проектів у рамках Трастових фондів НАТО, реформування сектору безпеки та оборони України відповідно до стандартів та рекомендацій НАТО.

 Департаменти облдержадміністрації:

інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку,

житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури,

цивільного захисту,

агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів.

 Протягом року.

 3. Забезпечувати підготовку та розміщення на офіційному веб-сайті, в соціальних мережах інформації щодо співробітництва України з НАТО та заходи, які здійснюються у сфері євроатлантичної інтеграції України.

 Департаменти облдержадміністрації: міжнародного співробітництва та регіонального розвитку,

інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

 Протягом року.

 4. Розробити у взаємодії з громадськими об’єднаннями інформаційно-роз’яснювальні видання з питань євроатлантичної інтеграції (брошури, плакати, листівки тощо) та забезпечити їх розповсюдження.

 Департаменти облдержадміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку.

 Протягом року.

 5. Проводити в області публічні заходи із залученням представників органів державної влади, громадських організацій, представників структур НАТО та посольств держав – членів НАТО, акредитованих в Україні, а також засобів масової інформації.

 Департаменти облдержадміністрації: інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку.

 Протягом року.

 6. Забезпечити функціонування регіональних інформаційних центрів з питань євроатлантичної інтеграції України в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.Тімірязєва та бібліотеках вищих навчальних закладів, проводити публічні заходи з питань євроатлантичної інтеграції України.

 Департаменти облдержадміністрації: освіти і науки,

інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, управління культури і мистецтв облдержадміністрації.

 Протягом року.

 7. Проводити тематичні уроки, виховні години, бесіди, диспути, конкурси творчих робіт, інформаційні марафони для учнів загальноосвітніх і професійно-технічних навчальних закладів, навчальні семінари, конференції,

засідання за круглим столом, тематичні лекції для студентів вищих навчальних закладів з питань євроатлантичної інтеграції України.

 Департамент освіти і науки облдержадміністрації.

 Протягом року.

 8. Проводити моніторинг висвітлення засобами масової інформації сфери поширення інформації з питань співробітництва України з НАТО.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 Протягом року.

 

_____________________