РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

19 листопада 2021 року

Вінниця

     № 819

 

Про внесення змін до розпорядження

Голови обласної державної адміністрації

від 16 вересня 1997 року № 306

 

          Відповідно до статті 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з метою вшанування пам’яті великого українського письменника М. Коцюбинського та відзначення високохудожніх творів українських письменників:

 

  1. Унести в додаток 1 до розпорядження Голови обласної державної адміністрації від 16 вересня 1997 року № 306 «Про Всеукраїнську літературну премію імені Михайла Коцюбинського» такі зміни:

 

1) викласти абзац другий у такій редакції:

        «Премія передбачає п’ять номінацій. На здобуття премії у першій номінації «Художня проза» можуть претендувати автори талановитих романів, повістей, книжок, оповідань, новел, драматичних творів. У другій номінації «Поезія» – автори поетичних збірок, у яких відображено гуманістичні ідеали, одвічне прагнення народу до свободи, звеличено красу рідної землі і людських помислів. У третій номінації «Науково-популярна література» право на здобуття премії дістають дослідники мистецтва слова – автори монографій, розвідок, мемуарів, публіцистики, критичних есеїв, літературно-краєзнавчих нарисів, редактори-упорядники літературних видань. На здобуття премії у четвертій номінації «Дитяча література» претендують автори художніх творів для дітей та юнацтва та про дітей та юнацтво. У п’ятій номінації «Художній переклад» – майстри перекладу українською з іноземних мов або з української на іноземні мови»;

       

        2) викласти абзац четвертий у такій редакції:

        «Авторську заяву у довільній формі (або подання), що містить коротку характеристику твору і відомості про номінанта, необхідно подати до Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України. Окрім цього, додаються 5 примірників творів, що вийшли друком у книжному форматі за останні три роки»;

 

        3) викласти абзац п’ятий у такій редакції:

        «Термін подання документів з 01 травня до 15 червня»;

       

        4) викласти абзац восьмий у такій редакції:

        «Призовий фонд складає 125 000 гривень. Лауреати премії у кожній номінації отримують диплом і грошову відзнаку по 25 000 гривень кожен».

       

  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника Голови обласної державної адміністрації Наталю Заболотну.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації

Сергій БОРЗОВ