ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

26 листопада 2018 року                                     № 909

 

Про підсумки соціально-економічного розвитку області за 10 місяців 2018 року

 

Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», за результатами засідання колегії обласної державної адміністрації 06 листопада 2018 року, з метою реалізації програми соціально-економічного розвитку Вінницької області на 2018 рік:

1. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (Буняк В.В.), головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, керівникам закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти спільно з методичними службами, керівниками закладів загальної середньої освіти до 03 грудня 2018 року проаналізувати результати державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання – 2018 з усіх предметів та, у разі виявлення значних розбіжностей, здійснити заходи щодо забезпечення об’єктивності оцінювання знань.

2. Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення до 04 грудня 2018 року розробити план заходів з ліквідації недоліків у кожному закладі освіти за результатами зовнішнього незалежного оцінювання – 2018, визначити очікувані результати зовнішнього незалежного оцінювання – 2019, та надати Департаменту освіти і науки облдерж-адміністрації.

3. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (Буняк В.В.) спільно з комунальним вищим навчальним закладом «Вінницька академія неперервної освіти» (Дровозюк С.І.) та Вінницьким регіональним центром оцінювання якості освіти (Кузьменко Г. І.):

 1) в період 2018-2019 навчального року забезпечити проведення тренінгів, круглих столів для учителів-предметників щодо підготовки учнів до зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року;

 2) запровадити комплексний фаховий залік на курсах підвищення кваліфікації вчителів.

4. Департаменту освіти і науки облдержадміністрації (Буняк В.В.), голові Бершадської райдержадміністрації Стефанцову І.В., Барському міському голові Цюрупинському А.А., Гніванському міському голові Кулешову В.В., Браїлівському селищному голові Резеденту В.Д., Мурованокуриловецькому селищному голові Цибульській Г.М., Агрономічному сільському голові Шулі-кіну О.М., Борівському сільському голові Чернову О.В., Лука-Мелешківсь-кому сільському голові Сичу В.М. проаналізувати причини виникнення порушень, які призвели до втрат фінансових ресурсів, та до 21 грудня 2018 року вжити вичерпних заходів щодо їх повного усунення, в тому числі керівниками підвідомчих установ.

5. Департаменту фінансів облдержадміністрації (Копачевський М.А.), головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення:

 1) забезпечити повне використання субвенцій з Державного і обласного бюджетів та коштів державного фонду регіонального розвитку, що отримуються у 2018 році, у разі необхідності, забезпечувати виділення коштів з місцевих бюджетів на співфінансування видатків за вказаними субвенціями;

 2) прийняти до 25 грудня 2018 року місцеві бюджети на 2019 рік.

 6. Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації (Заболотна Н.М.), головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення:

1) проводити широку інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо змін у порядку призначення житлових субсидій серед населення;

2) провести фінансування видатків органам соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення на придбання витратних матеріалів для оформлення житлових субсидій.

7. Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, структурним підрозділам облдержадміністрації, зазначеним у цьому розпорядженні, до 21 січня 2019 року інформувати про виконання заходів: пунктів 1, 2 – Департамент освіти і науки облдержадміністрації, пункту 4 – управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області; пункту 5 – Департамент фінансів облдержадміністрації, пункту 6 – Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.

8. Структурним підрозділам облдержадміністрації, територіальним органам міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, причетним до  виконання   встановлених   цим   розпорядженням   завдань,  узагальнити одержані матеріали та інформувати організаційний відділ облдержадміністрації до 25 січня 2019 року.

9. Організаційному відділу апарату облдержадміністрації (Затула М.Б.) за результатами проведеної роботи до 30 січня 2019 року інформувати голову облдержадміністрації.

10. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника, заступників голови облдержадміністрації відповідно до розподілу обов’язків.

  

Голова обласної державної

          адміністрації                                                                          

В. КОРОВІЙ