Стратегія збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року, затверджена рішенням 42 сесії обласної Ради 7 скликання від 21лютого 2020 року №921 (далі - Стратегія) є стратегічним планом розвитку регіону, що визначає цілі, пріоритети, завдання, напрями сталого економічного і соціального його розвитку на довгостроковий період.

Необхідність в оновленні (актуалізації) Стратегії зумовлена впливом негативних наслідків від повномасштабного вторгнення рф на територію України на пріоритетні напрямки життєдіяльності жителів області.

Зміни до Стратегії будуть здійснюватися з урахуванням основних положень нової редакції Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки, яка наразі проходить процедуру обговорення, та відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 04 серпня 2023 року № 816 «Деякі питання розроблення регіональних стратегій розвитку і планів заходів з їх реалізації та проведення моніторингу реалізації зазначених стратегій і планів заходів».

Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької обласної військової адміністрації, з метою врахування інтересів суб’єктів державної регіональної політики, запрошує всіх зацікавлених долучитися до роботи над оновленням Стратегії. Пропозиції просимо надати Департаменту до 31 січня 2024 року , згідно форми за посиланням, також тут можна ознайомитися з орієнтовним планом роботи з актуалізації Стратегії та підготовки проєкту Плану заходів з її реалізації у 2024-2027 роках.

Інформацію просимо надсилати на електронну адресу Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної військової адміністрації, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., контактний телефон: (0432) 66 14 36.