Про це розповіла керуюча партнерка event-агенції Ultra Promotion Ірина Ковальчук на презентації заходів до Дня Незалежності України.
«На честь 30-річчя Незалежності України відбудеться знакова подія – концерт італійського тенора Андреа Бочеллі на підтримку створення в Україні центру сучасного мистецтва, музею ім. Івана Марчука. Інституцію буде створено для того, щоб вона опікувалася просуванням сучасного мистецтва в Україні, щоб віддати шану творчому доробку Івана Марчука», - повідомила Ковальчук.
Назва заходу, за її словами, дуже символічна – «Голос моєї душі».
«Саме так називався перший цикл робіт Івана Марчука, який у дитинстві, будучи ще маленьким хлопчиком, за допомогою пелюсток жовтих і блакитних квітів малював прапор України – це була одна з його перших вправ у малюванні. І, залишивши Україну на багато років, Іван Марчук повернувся, щоб жити і творити тут. Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, член Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва Іван Марчук у 2007 році потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності, які уклала британська газета Daily Telegraph. Андреа Бочеллі – один з найвідоміших співаків у сучасній історії, володар Золотого глобусу, 13 премій Classical BRIT Awards, 11 нагород World Music Awards і багатьох інших. Співак сліпий з дитинства, однак бачити красу світу йому допомагає внутрішній зір та любов до музики. Він неодноразово був визнаний найкращим класичним виконавцем», - розповіла Ковальчук.