ВІННИЦЬКА ОБЛАСНА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

22.06.2023

Вінниця

№ 31-р

 

Про внесення змін до Переліку відомостей, що

становлять службову інформацію, і яким надається

гриф «Для службового користування», затвердженого

розпорядженням голови обласної державної адміністрації

від 03 червня 2011 року № 288

 

 

        Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», Указу Президента України від 05 травня 2011 року № 547/2011 «Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації», Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 736,  враховуючи рішення комісії з питань роботи із службовою інформацією в обласній державній адміністрації від 22 червня 2023 року № 2, ЗОБОВЯЗУЮ:

 

  1. Унести зміни до Переліку відомостей, що становлять службову інформацію, і яким надається гриф «Для службового користування» (далі – Перелік), затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 12 квітня 2016 року № 227, виклавши його у новій редакції, що додається.
  1. Структурним підрозділам обласної військової адміністрації забезпечити впорядкування роботи з документами, які містять відомості, що становлять службову інформацію та визначені цим Переліком.
  1. Головам районних військових адміністрацій переглянути власні Переліки відомостей, що становлять службову інформацію, і яким надається гриф «Для службового користування».
  1. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12 квітня 2016 року № 227 «Про внесення змін до Переліку відомостей, що становлять службову інформацію, і яким надається гриф «Для службового користування», затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 03 червня 2011 року № 288».
  1. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на керівника апарату обласної військової адміністрації Олександра Коханця.

 

 

Начальник обласної

військової адміністрації

Сергій БОРЗОВ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядження голови

обласної державної адміністрації

03.06.2011 № 288

(у редакції розпорядження

начальника обласної військової адміністрації

22.06.2023 № 31-р)

 

 

 

Перелік

відомостей, що становлять службову інформацію,

і яким надається гриф «Для службового користування»

 

  1. Мобілізаційна підготовка

 

  1. Відомості про заходи мобілізаційної підготовки, мобілізаційного плану районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій усіх форм власності, що не містять інформації, віднесеної до Зводу відомостей, що становлять державну таємницю (далі – ЗВДТ) щодо:

 створення, розвитку, утримання, передачі, ліквідації, реалізації та фінансування мобілізаційних потужностей;

 виробництво та поставки технічних засобів та майна речової служби в  особливий період;

 виробництва, закупівлі та поставки продовольства сільськогосподарської продукції в особливий період;

 виробництва та поставки лікарських засобів та медичного майна в особливий період;

 виробництва та поставки пально-мастильних матеріалів в особливий період;

 мобілізаційних завдань із замовлення та виробництво продукції, виконання робіт, надання послуг в особливий період;

 кількості автотранспортної, дорожньо-будівельної, підіймально-транспортної техніки, залізничного рухомого складу, які підлягають передачі до складу Збройних Сил України в обласній військовій адміністрації, районних військових адміністраціях, органах місцевого самоврядування;

 забезпечення виконавців мобілізаційних завдань матеріально-технічними, сировинними та енергетичними ресурсами в особливий період;

виробництва ветеринарного майна та технічних засобів ветеринарної медицини;

створення та накопичення нестандартного обладнання та устаткування на особливий період;

показників із праці та кадрів, джерел забезпечення кадрами потреб економіки області на особливий період;

 підготовка фахівців у закладах освіти на особливий період;

 надання медичних, транспортних, поштових, телекомунікаційних, житлово-комунальних, побутових, ремонтних та інших послуг в області в особливий період;

 виробництва найважливішої цивільної промислової продукції області в особливий період;

 номенклатури, обсягів (норм), місць зберігання матеріальних цінностей мобілізаційного резерву в обласній державній адміністрації, на підприємствах, в установах та організаціях області;

 капітального будівництва в особливий період;

 створення страхового фонду документації для забезпечення виробництва продукції, виконання робіт, надання послуг в області в особливий період;

 потреби сільського господарства області в хімічних, мікробіологічних засобах захисту рослин, мінеральних добривах в особливий період.

 

  1. Відомості про методичні матеріали з питань мобілізаційної підготовки економіки області.

 

  1. Відомості про виконання законів, інших нормативно-правових актів з питань мобілізаційної підготовки економіки області.

 

  1. Відомості про кількість військовозобов’язаних, заброньованих за апаратом, структурними підрозділами обласної військової адміністрації, районними військовими адміністраціями, міськими та районними радами, підприємствами, установами, організаціями.

 

  1. Відомості про заходи, передбачені для забезпечення сталого функціонування апарату, структурних підрозділів обласної військової адміністрації, районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ і організацій області (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Відомості про стан мобілізаційної готовності підприємств, установ і організацій.

 

  1. Відомості про організацію та порядок роботи курсів підвищення кваліфікації фахівців обласної військової адміністрації, районних військових адміністрацій з питань мобілізаційної підготовки.

 

  1. Відомості про виділення будівель, споруд, земельних ділянок, транспортних та інших матеріально-технічних засобів області Збройним Силам України, іншим військовим формуванням в особливий період.

 

  1. Відомості, які містяться в експлуатаційній документації на програмні засоби та комплексну систему захисту інформації в автоматизованих системах з питань мобілізаційної підготовки національної економіки.

 

  1. Відомості про функціонування єдиної транспортної системи України в особливий період у частині, що стосується районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, окремого підприємства області.

 

  1. Відомості про заходи мобілізаційної підготовки та мобілізаційного плану районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій області.

 

  1. Відомості про виробничі потужності, обсяги, технологію виробництва матеріалів, які передбачається використовувати для виготовлення озброєння, військової техніки, спеціальних комплектувальних виробів до них у цілому щодо підприємства, установи, організації.

 

  1. Відомості про заходи мобілізаційної підготовки та мобілізаційного плану обласної військової адміністрації, районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій області щодо життєзабезпечення населення в особливий період (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Відомості про організацію оповіщення, управління і зв’язку, порядок переведення обласної військової адміністрації, районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій області на режим роботи в умовах особливого періоду (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Відомості про довгострокові та річні програми мобілізаційної підготовки обласної військової адміністрації, районних військової адміністрацій, органів місцевого самоврядування, окремого підприємства, установи, організації області.

 

  1. Відомості про потребу в асигнуваннях та фактичні фінансові витрати на мобілізаційну підготовку районних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій області.

 

  1. Оборонна робота

 

  1. Відомості про доведення державного оборонного замовлення.

 

  1. Відомості за сукупністю всіх показників, що розкривають дійсні найменування з’єднань, військових частин (установ) (за наявності їх умовного найменування) Збройних Сил України (далі – ЗСУ), Національної гвардії України (далі – НГУ), Державної прикордонної служби України (далі – ДПСУ), що дислокуються на території області (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Відомості щодо приміщень, що надаються органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування військовим частинам та іншим формуванням ЗСУ, НГУ та ДПСУ для їх постійної або тимчасової дислокації.

 

  1. Відомості про місця дислокації закладів з лікування та реабілітації військовослужбовців ЗСУ, НГУ та ДПСУ, ремонту військової техніки.

 

  1. Відомості про організаційні заходи з територіальної оборони у зоні (районі) територіальної оборони (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Відомості щодо складу штабів зони (району) територіальної оборони.

 

  1. Відомості про зміст планів проведення тренувань і тактико-стройових занять (крім занять із загальновійськової підготовки) із штабами зони (району) територіальної оборони (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Зведені відомості щодо результатів виконання заходів за завданнями територіальної оборони в цілому за зону (район) територіальної оборони (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Відомості про організацію та несення чергування щодо посилення протиповітряної оборони в цілому на об’єкт критичної інфраструктури та за окремими показниками за зону (район) територіальної оборони (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Зведені відомості за сукупністю всіх показників щодо чисельності, кількості та якісних характеристик особового складу, а також списки посадових осіб добровольчих формувань територіальних громад за зону (район) ТрО (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Відомості про воєнно-політичну обстановку, викладені у звітах, доповідях за тиждень (добу) за зону (район) територіальної оборони (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Відомості щодо місць проведення службових нарад з питань оборони та безпеки за участю керівництва держави, міністерств, відомств та інших центральних органів виконавчої влади, зони ТрО, іноземних делегацій.

 

  1. Відомості про результати нанесення противником повітряних ударів по об’єктах критичної інфраструктури.

 

  1. Відомості про бойові та санітарні втрати військовослужбовців ЗСУ, НГУ, ДПСУ та співробітників Національної поліції України (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Відомості з питань, що можуть вплинути на рівень обороноздатності області.

 

  1. Цивільний захист

 

  1. Зведені відомості про економічний і технічний стан мереж життєзабезпечення населення.

 

  1. Перелік об’єктів, що належать до категорії ЦЗ.

 

  1. Зведені відомості про сили та засоби інженерного захисту населення області.

 

  1. Відомості про інженерно-технічні заходи цивільного захисту, що плануються (реалізовані) у генеральних планах забудови населених пунктів області.

 

  1. Відомості за сукупністю всіх показників про зміст та основні напрями розвитку інженерно-технічних заходів цивільного захисту особливого періоду, що плануються (реалізовані) у генеральних планах забудови населених пунктів області.

 

  1. Зведені відомості за окремими показниками про кількість, загальну площу, місткість та адреси розташування захисних споруд ЦЗ на підприємствах, в установах, містах, селищах і сільській місцевості області.

 

  1. Зведені відомості про використання захисних споруд цивільного захисту для потреб населення в області.

 

  1. Зведені відомості про кількість населення, яке проживає в зонах можливих заражень, можливі втрати, площу можливого зараження.

 

  1. Зведені відомості про кількість населення, яке проживає в зонах можливої евакуації при виникненні надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру в області.

 

  1. Зведені відомості про наявність мобілізаційних запасів засобів індивідуального захисту та приладів радіаційної і хімічної розвідки.

 

  1. Зведені відомості про хімічно небезпечні об’єкти господарської діяльності І-ІІІ ступенів хімічної небезпеки (дислокація, види і кількість небезпечних хімічних речовин (НХР), кількість працюючих, план території, місця розташування сховищ НХР та інші спеціальні дані).

 

  1. Зведені відомості про потребу та наявність запасів фінансових і матеріально-технічних ресурсів на об’єктах господарської діяльності для попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій.

 

  1. Зведені відомості про кількість та результати проведених навчань та тренувань з цивільного захисту (цивільної оборони) і документи щодо зв’язку при проведенні радіотренувань та інших заходів.

 

  1. Відомості про пункти управління, що не становлять державну таємницю.

 

  1. Відомості райдержадміністрацій про переліки, дислокацію, систему охорони, захисту важливих державних об’єктів, які беруться під пожежну та військову охорону за умов воєнного стану.

 

  1. Плани цивільного захисту на особливий період об’єктів економіки, які не віднесені до відповідних категорій з цивільного захисту.

 

  1. Зведені відомості про кількість та результати проведених навчань і тренувань з цивільного захисту.

 

  1. Відомості про порядок, критерії та правила віднесення міст і об’єктів національної економіки до відповідних категорій з цивільного захисту.

 

  1. Зведені відомості про тематику виконуваних науково-дослідних робіт за бюджетні кошти у сфері та використання страхового фонду документації України.

 

  1. Табелі термінових та строкових донесень ДСНС України, які не підпадають під дію ЗВДТ.

 

  1. Відомості щодо утримання та функціонування пунктів управління обласного та місцевого рівня в особливий період.

 

  1. Забезпечення чергування в системі пунктів управління єдиної системи цивільного захисту.

 

  1. Відомості щодо технічного стану та готовності за кожну систему оповіщення.

 

  1. Виписки із радіоданих.

 

  1. Державна, публічна безпека та правопорядок

 

  1. Відомості за окремими показниками про організацію, зміст заходів охорони або оборони органів державної влади, посадових осіб, об’єктів, стосовно яких здійснюється державна охорона.

 

  1. Відомості про антитерористичну діяльність, які не підпадають під дію Зводу відомостей, що становлять державну таємницю.

 

  1. Відомості про заходи щодо забезпечення сталого функціонування органів державної влади і дотримання публічної безпеки та порядку під час проведення масових заходів (у випадках реальної загрози виникнення масових заворушень, немирних акцій громадянської непокори).

 

  1. Плани об’єктів (адміністративних будинків органів державної влади та органів місцевого самоврядування) з нанесеними схемами мереж зв’язку, сигналізації, електроживлення, освітлення та комп’ютерних мереж.

 

  1. Паспорти антитерористичної захищеності об’єктів 1 та 2 групи регіонального та місцевого значення, що підлягають охороні та обороні у мирний час та в особливий період.

 

  1. Житлово-комунальне господарство, транспорт, енергетика та зв’язок

 

  1. Відомості, що розкривають координати місць приєднань до комунальних водоводів об’єктів промисловості.

 

  1. Відомості, що розкривають схеми та джерела водозабезпечення, заходи їх охорони в містах із населенням понад 100 тисяч осіб, крім відомостей, що становлять державну таємницю.

 

  1. Відомості щодо організаційних заходів та технічних засобів охорони об’єктів комунального водозабезпечення.

 

  1. Відомості про запаси знезаражуючих речовин для очищення питної води.

 

  1. Координати об’єктів джерел комунального водозабезпечення в місцях водозабору.

 

  1. Відомості про фактичні об’єми запасів, місця розташування поверхневих або підземних джерел водозабезпечення в районах і містах із населенням до 100 тисяч осіб та більше, якщо такі відомості не становлять державну таємницю.

 

  1. Відомості, що розкривають координати об’єктів теплопостачання, газопостачання та електропостачання.

 

  1. Відомості, що розкривають координати місць приєднань тепло-, водопостачання та водовідведення до об’єктів військового значення.

 

  1. Відомості, що розкривають схеми діючих та резервних водозаборів з артезіанських свердловин або відкритих водоймищ (рік), які призначені для забезпечення подавання води до комунальних водовідводів міст та селищ області.

 

  1. Відомості про інженерно-технічні заходи, розголошення яких може призвести до порушення стійкого тепло-, водопостачання та каналізації міст та селищ області.

 

  1. Відомості про канали зв’язку, траси, призначення, типи засобів зв’язку, кількість і розміщення, що не становлять державну таємницю.

 

  1. Відомості про радіодані внутрішньообласного та державного рівня системи радіозв’язку, що не становлять державну таємницю.

 

  1. Відомості про об’єкти, засоби спеціального зв’язку, контрольно-вимірювальне обладнання та спеціальну техніку (тактико-технічні характеристики, порядок використання), їх характеристики, вимоги до умов експлуатації або виробництва, випробування і технічну експлуатацію, за допомогою яких здійснюється обробка інформації з обмеженим доступом.

 

  1. Відомості за окремими показниками про організацію урядового та спеціального зв’язку (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Відомості за окремими показниками про номенклатуру, кількість та характеристики технічних засобів, що використовуються у мережах чи комплексах урядового зв’язку або використовуються у спеціальних інформаційних та телекомунікаційних системах (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Відомості щодо встановлення, переустановлення і зняття телефонних апаратів урядового зв’язку, а також довідників, переліки, списки абонентів урядового зв’язку.

 

  1. Відомості з питань забезпечення безпеки спеціального зв’язку.

 

  1. Відомості щодо планування заходів зі створення, забезпечення функціонування та розвитку національної системи конфіденційного зв’язку.

 

  1. Відомості за окремими показниками про найменування, обсяги, систему забезпечення безпеки перевезень залізничним, автомобільним, повітряним, водним транспортом спеціальних вантажів (виробів, матеріалів народногосподарських вантажів, що мають особливу цінність для держави, вантажів з небезпечними властивостями (вибухові та радіоактивні), крім відомостей, що становлять державну таємницю.

 

  1. Будівництво, архітектура

 

  1. Відомості про зміст спеціальних карт із додатковою інформацією, яка відсутня на топографічних картах та створюється в інтересах військового управління, військ (сил), а саме: карт геодезичних даних; карт ділянок річок; карт гірських проходів і перевалів; карт джерел водопостачання; карт умов спостереження та маскування.

 

  1. Відомості, що містяться у нормативних документах з проектування та будівництва об’єктів цивільного захисту.

 

  1. Відомості щодо проєктно-кошторисної документації з будівництва фортифікаційних споруд, які розташовані на території області (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Технічний захист інформації

 

  1. Відомості про взаємодію обласної військової адміністрації з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, утвореними відповідно до законів України, військовими формуваннями, підприємствами, установами та організаціями, незалежно від організаційно-правових форм та форм власності, з питань організації технічного захисту інформації.

 

  1. Відомості (за окремими показниками) про планування, організацію запровадження заходів, фактичний стан, наявність недоліків в організації технічного захисту службової інформації щодо окремого об’єкта інформаційної діяльності, інформаційної, телекомунікаційної, інформаційно-комунікаційної системи, де циркулює інформація з обмеженим доступом, володіння якими дає змогу ініціювання несанкціоновані дії щодо цієї інформації, яка обробляється в інформаційній, телекомунікаційній, інформаційно-телекомунікаційній системах.

 

  1. Відомості за окремими показниками про зміст заходів, склад засобів комплексу технічного захисту (комплексної системи захисту), призначених для захисту інформації з обмеженим доступом на конкретному об’єкті інформаційної діяльності або в конкретній інформаційній, телекомунікаційній чи інформаційно-телекомунікаційній системі, а також зміст наукових відкриттів, винаходів, науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, спрямованих на підвищення рівня технічного захисту інформації з обмеженим доступом.

 

  1. Зведені відомості щодо сучасних засобів забезпечення технічного захисту інформації загального призначення, досягнень науки (відкриття, винаходи, науково-технічні рішення), що можуть бути використані для потреб технічного захисту інформації і мають принципове значення для його нових розробок.

 

  1. Відомості про методи, способи, засоби, можливості технічних розвідок, якщо не розкривається організація системи протидії їм.

 

  1. Відомості про роботи з технічного захисту інформації, виконані суб’єктами господарювання згідно з отриманими ліцензіями, якщо вони не стосуються конкретних об’єктів і не розкривають норми ефективності захисту інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом, методики контролю ефективності технічного захисту секретної інформації, вимоги із забезпечення технічного захисту секретної інформації.

 

  1. Відомості про вимоги технічного захисту інформації з обмеженим доступом, якщо ці вимоги не стосуються захисту інформації від витоку технічними каналами.

 

  1. Організаційне забезпечення технічного захисту інформації з обмеженим доступом, що не становить державної таємниці.

 

  1. Охорона державної таємниці

 

  1. Відомості за окремими показниками про планування, організацію запровадження заходів, фактичний стан, наявність недоліків в організації охорони державної таємниці конкретного суб’єкта режимно-секретної діяльності (які не підпадають під дію ЗВДТ).

 

  1. Зведені відомості щодо обліку секретних документів у журналах обліку та в номенклатурах секретних справ.

 

  1. Зведені відомості про виїзди в іноземні країни громадян, яким надано допуск та доступ до державної таємниці.

 

  1. Зведені відомості щодо перевірок наявності секретних документів та інших МНСІ, перегляду грифів секретності та знищення секретних документів.

 

  1. Описи справ постійного зберігання і довготермінового зберігання.

 

  1. Відомості про перелік посад, які дають право посадовим особам, що їх займають, надавати матеріальним носіям інформації грифи секретності та доступ працівників до секретних мобілізаційних документів.

 

  1. Номенклатура посад працівників обласної військової адміністрації, перебування на яких потребує оформлення допуску та надання доступу до державної таємниці.

 

  1. Відомості щодо облікової карти громадянина про надання допуску та доступу до державної таємниці (форма 6) та картки результатів перевірки громадянина у зв’язку з допуском до державної таємниці (форма 8).

 

  1. Мотивований запит до органу СБУ про надання допуску або скасування, письмове клопотання до органу СБУ про погодження надання допуску до державної таємниці без урахування номенклатури посад працівників.

 

  1. Списки із зразками підписів посадових осіб, яким надано право отримувати та підписувати шифротелеграми.

 

  1. Відомості про забезпечення режиму секретності в разі введення правового режиму воєнного або надзвичайного стану.

 

  1. Звіт про стан забезпечення охорони державної таємниці.

 

  1. Зміст заходів пропускного та внутрішньо-об’єктивного режиму.

 

  1. Охорона здоров’я

 

  1. Відомості за окремими показниками про норми, обсяги заготівлі донорської крові, її препаратів станціями переливання крові.

 

  1. Відомості про надання медичних послуг у галузі охорони здоров’я в особливий період.

 

  1. Дані генетичних та інших досліджень, які є критеріями ідентифікації особи.

 

  1. Міжнародне співробітництво

 

  1. Відомості, що стосуються безпеки держави, розголошення яких створює загрозу національним інтересам держави.

 

  1. Відомості, що містять інформацію про міжнародні договори та обсяги зовнішньоторго­вельних операцій в розрізі конкретних галузей та на підприємствах.

 

  1. Відомості про організаційні та технічні заходи з охорони інформації з обмеженим доступом під час міжнародного співробітництва.

 

  1. Відомості про заходи щодо захисту інформації з обмеженим доступом під час прийому іноземних делегацій, груп та окремих іноземців.

 

  1. Релігія

 

  1. Зведені відомості щодо врегулювання конфліктних ситуацій у населених пунктах області.

 

  1. Відомості, отримані від громадян, державних і релігійних діячів з питань, пов’язаних із захистом інтересів держави, збереженням миру та злагоди в релігійному середовищі.

 

  1. Зведені відомості про стан і тенденції розвитку релігійної ситуації в області.

 

  1. Зведені відомості щодо діяльності в Україні іноземних священнослужителів, релігійних проповідників, наставників, інших представників зарубіжних організацій, які є іноземними громадянами і тимчасово перебувають в Україні.

 

  1. Відомості щодо діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу релігійних організацій, керівні центри яких знаходяться за межами України у державі, що здійснила військову агресію проти України.

 

  1. Відомості з загальних питань

 

  1. Відомості, аналітичні висновки, прогнози внаслідок розголошення яких можливе зниження обороноздатності держави, порушення конституційних прав і свобод людини та громадянина, настання негативних наслідків в державі та області, створення перешкод у роботі державних органів.

 

  1. Відомості, що розкривають зміст угод, договорів, контрактів, які за домовленістю сторін вважаються конфіденційними.

 

  1. Система інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності органів виконавчої влади.

 

 Загальні вимоги

 

Посадовим особам, при наданні документам грифу «Для службового користування» неухильно керуватись вимогами законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію» щодо віднесення інформації до службової.

 

Відповідно до вимог частини другої статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» до службової інформації може належати інформація:

 

1) що міститься в документах суб’єктів владних повноважень, які становлять внутрівідомчу службову кореспонденцію, доповідні записки, рекомендації, якщо вони пов’язані з розробкою напряму діяльності установи або здійсненням контрольних, наглядових функцій органами державної влади, процесом прийняття рішень і передують публічному обговоренню або прийняттю рішень;

 

2) зібрана в процесі оперативно-розшукової, контррозвідувальної діяльності у сфері оборони країни, яку не віднесено до державної таємниці.

 

 

Заступник керівника апарату

обласної військової адміністрації 

начальник управління діловодства

та контролю апарату обласної

військової адміністрації                                                        

  Оксана ДОВГАНЬ