РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

15 грудня 2021 року

Вінниця

     № 904

 

Про додаткові заходи щодо охорони

хвойних лісових насаджень у

передноворічний період 2022 року

 

Відповідно до статей 16, 21, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей  31, 32 Лісового кодексу України, з метою запобігання незаконному вирубуванню хвойних лісових насаджень у лісових масивах області в передноворічний період 2022 року:

1. Вінницькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства спільно з Вінницьким обласним комунальним спеціалізованим лісогосподарським підприємством «Віноблагроліс», Управлінням розвитку територій та інфраструктури обласної державної адміністрації, Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області, Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області та районними державними адміністраціями:

1) утворити штаби та рейдові групи з організації і проведення охоронних заходів, до складу яких включити представників лісогосподарських підприємств, Національної поліції, екологічної інспекції, Управління розвитку територій та інфраструктури обласної державної адміністрації;

2)  вживати заходів щодо виявлення фактів незаконного перевезення та вирубування дерев хвойних порід у лісових насадженнях лісового фонду області, особливо на ділянках хвойних лісових культур у масивах, що прилягають до населених пунктів;

3) організувати заходи з дотримання суб’єктами господарювання вимог наявності маркування заготовлених дерев хвойних порід пластиковими бирками або самоклеючими стрічками із штрих-кодом.

2. Вінницькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства, Вінницькому обласному комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству «Віноблагроліс», районним державним адміністраціям провести роз’яснювальну роботу в місцевих засобах масової інформації щодо доведення до населення вимог природоохоронного законодавства та порядку придбання дерев хвойних порід.

3. Вінницькому обласному управлінню лісового та мисливського господарства до 21 січня 2022 року інформувати обласну державну адміністрацію про виконання цього розпорядження.

4. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Олександра ПІЩИКА.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації                                                                              

Сергій БОРЗОВ