РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

01 вересня 2021 року

Вінниця

     № 642

 

 Про відмову у видачі ліцензії

 

 Відповідно до  Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» (далі – Закон), постанови Кабінету Міністрів України від 05 серпня 2015 року № 609 «Про затвердження переліку органів ліцензування та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 22 березня 2017 року № 308 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у сфері теплопостачання» із змінами (далі – Ліцензійні умови): 

  1. Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю «Теплопостачальна компанія енергозбереження» (ідентифікаційний код 37813769) у видачі ліцензії на право провадження господарської діяльності з транспортування теплової енергії магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами згідно з пунктом 2 частини третьої статті 13 Закону, а саме виявлення недостовірності даних у підтвердних документах, поданих здобувачем ліцензії.

З підтвердних документів (Додаток 4), поданих здобувачем ліцензії до заяви про отримання ліцензії від 18 серпня 2021 року № 400421026766, з’ясовано, що один із кінцевих бенефіціарних власників Товариства з обмеженою відповідальністю «Теплопостачальна компанія енергозбереження» (ідентифікаційний код 37813769) громадянин України Бублик Олександр Дмитрович відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платників податків.

Відповідно до пункту 70.1 статті 70 Податкового Кодексу України облік  фізичних осіб – платників податків, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган, ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям, по батькові та серією і номером паспорта без використання реєстраційного номера облікової картки.

У Додатку 4 не зазначена інформація, передбачена цим додатком, а саме, відносно кінцевого бенефіціара Бублика О. Д. не зазначено серію та номер паспорта.

У підтвердних документах (Додаток 1), поданих здобувачем ліцензії до заяви про отримання ліцензії від 18 серпня 2021 року № 400421026766, зазначено наявні засоби провадження господарської діяльності з транспортування теплової енергії магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами.

Однак із Додатку 1 неможливо встановити документальне підтвердження щодо права власності, користування або концесії на наявні засоби провадження господарської діяльності з транспортування теплової енергії магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами. 

  1. Повідомити здобувача ліцензії – Товариство з обмеженою відповідальністю «Теплопостачальна компанія енергозбереження» (ідентифікаційний код 37813769) про можливість повторної подачі до органу ліцензування нової заяви про отримання ліцензії на право провадження господарської діяльності з транспортування теплової енергії магістральними і місцевими (розподільчими) тепловими мережами не раніше, ніж через три місяці з дати прийняття відповідного рішення про відмову. 

       3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Олександра Піщика.

 

 

Голова обласної державної

адміністрації                                                                 

             Сергій БОРЗОВ