РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

20 грудня 2019 року

Вінниця

№ 969

 

Про затвердження плану комплектування навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області слухачами  з функціонального навчання у сфері цивільного захисту на 2020 рік та здійснення практичної підготовки суб’єктів господарювання з питань цивільного захисту

 

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 23 жовтня 2013 року № 819 «Про затвердження Порядку проведення навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту», від 26 червня 2013 року № 444 «Про затвердження Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях» (із змінами), наказу Міністерства внутрішніх справ України від 16 жовтня 2018 року № 835 «Про затвердження Типового положення про територіальні курси цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, навчально-методичні центри цивільного захисту та безпеки життєдіяльності», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 листопада 2018 року № 1256/32708, для забезпечення проведення функціонального навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, а також сприянню місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування у виконанні завдань з підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру:

1. Затвердити План комплектування навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області з навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією та здійсненням заходів цивільного захисту на 2020 рік у Вінницькій області (далі – План комплектування), що додається.

2. Керівникам місцевих ланок обласної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту – головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, головам сільських, селищних, міських рад, об’єднаних територіальних громад, сприяти:

1) у виконанні Плану комплектування та Планів-графіків підприємств, установ, організацій області, що проводять спеціальні об’єктові навчання з питань цивільного захисту у 2020 році та здійснення методичного супроводу згідно з  додатками 1, 2;

2) у проведенні виїзної форми навчання педагогічними працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області з питань цивільного захисту на базових підприємствах, установах, організаціях або в приміщенні райдержадміністрацій;

3) у направленні на функціональне навчання осіб керівного складу органів управління цивільного захисту, які будуть призначені на посади у 2020 році, та осіб, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту.

3. Навчально-методичному центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області (Ю. Чухрій) в межах компетенції забезпечити:

1) проведення функціонального навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, відповідно до Плану комплектування;

2) підготовку та проведення інструктивно-методичних занять та інструктажів на об’єктах, де проводяться спеціальні об’єктові навчання
(тренування у навчальних закладах) згідно з додатком 1;

3) методичний супровід підприємств, установ, організацій з питань цивільного захисту на постійній основі згідно з додатком 2;

4) своєчасне оповіщення керівництва суб’єктів господарювання (згідно із заявками) та керівників спеціалізованих служб цивільного захисту про дати проведення функціонального навчання керівного складу та фахівців підприємств, установ, організацій.

4. Головному управлінню ДСНС України у Вінницький області
(Р. Шевчук) вжити заходи щодо дотримання періодичності навчання керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту.

5. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови облдержадміністрації від 27 грудня 2018 року № 997 «Про затвердження плану комплектування навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області слухачами з функціонального навчання у сфері цивільного захисту на 2019 рік та здійснення практичної підготовки суб’єктів господарювання з питань цивільного захисту».

6. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації С. Здітовецького.

 

 

Голова обласної

державної адміністрації   

Владислав СКАЛЬСЬКИЙ

 

    План комплектування.doc

    Додаток 1.doc

    Додаток 2.doc