Сьогодні, 20 січня, за допомогою сервісу для організації онлайн-конференцій та відеозв'язку Zoom відбулося перше організаційне засідання конкурсної комісії з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.
«Організація та проведення конкурсу проєктів громадських організацій – це один з найдієвіших механізмів державної підтримки інститутів громадянського суспільства в Україні, який став вже традиційним для Вінницької області. Ми спільно розглянемо подані конкурсні пропозиції та визначимо найактуальніші проєкти соціально-економічного, культурного та іншого спрямування, які впроваджуватимуться протягом цього року на Вінниччині», – зазначила директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації, співголова конкурсної комісії Світлана Василюк.
У ході засідання членів конкурсної комісії ознайомлено з порядком денним, який передбачав обговорення та затвердження регламенту роботи, а також Світлана Василюк роз’яснила членам конкурсної комісії їх права та обов’язки, зокрема, стосовно зобов’язання перед початком розгляду конкурсних пропозицій повідомити про наявність конфлікту інтересів.
Нагадаємо, що конкурс проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» та на виконання Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2019-2021 роки, затвердженої рішенням 36 сесії обласної Ради 7 скликання від 4 грудня 2018 року № 720, якою передбачено 1 млн. грн на співфінансування проєктів громадських організацій.