23 листопада Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» презентувала роботу «Гуманітарного хабу Вінницької громади для ВПО з інвалідністю».

Гуманітарний хаб створено у рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Багато внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю та їхні родини відчувають певні труднощі в адаптації на новому місці, а особливо це актуально для дітей. Важливо, що в гуманітарному хабі працюють висококваліфіковані фахівці з багаторічним досвідом роботи.

Окрім індивідуальних консультацій, в хабі організовують арт-терапевтичні заняття для родин ВПО з інвалідністю, а також розвиваючі заняття для дітей.

Зауважимо, що представники ГО «Паросток» також співпрацюють з низкою міжнародних фондів.

«Ми намагаємось розширювати спектр соціальних послуг, постійно вдосконалюємо роботу в рамках взаємодії з нашими партнерами», - зазначила керівник громадської організації Ірина Саранча.

Варто підкреслити, що одним із ключових пріоритетів сьогодення є посилення ефективної співпраці громадських організацій із органами місцевого самоврядування, донорами, волонтерами та громадськими організаціями, що можуть надавати гуманітарну підтримку людям з інвалідністю, які мають статус ВПО.