Одним із найважливіших атрибутів державності, гарантом безпеки та свободи України є її Збройні сили. Сьогодні вони стримують ворога в Донецькій та Луганській областях, а також готові до виконання поставлених завдань скрізь, де в цьому виникне потреба.

Сто років тому значення власного війська для України було надзвичайно важливим, адже молодій державі з перших і до останніх днів існування доводилось боротися з агресією сусідів. У вирі боротьби формувалося військо Української революції 1917–1921 років. Воно увібрало в себе національні традиції минулих епох, але при цьому постійно змінювалося, пристосовуючись до викликів сучасності.

Виставка «Українське військо: 1917–1921» розповідає про початки Українського війська та його організацію, легендарних командирів, роди військ, однострої та відзнаки, зброю, найвизначніші військові формації та бойові операції 1917-1921 років, вшанування пам’яті і відновлення мілітарних традицій нині.

Протягом 16–19 лютого 2022 року в приміщенні районного будинку культури смт. Тиврів у рамках організованого громадською організацією «Тиверці» заходу «Вшанування борців за незалежність Тиврівщини: Українська Галицька Армія» відбулось відкриття виставки «Українське військо: 1917–1921».

Захід відбувся за організаційної та інформаційної підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації та Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті.

Відвідувачам експозиції «Українське військо: 1917–1921», особливо учням та студентам закладів освіти, цікаво було дізнатись про формування Українського війська, його організаційну структуру, легендарних постатей, а також найвідоміші військові операції 1917–1921 років, зокрема і на Вінниччині.