Історію та деталі акції на пресконференції у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації розповіла мати Героя Небесної Сотні Максима Шимка, представниця громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні» Зоя Кузьменко.

«Ініціаторкою акції є Анжеліка Рудницька та агенція «Територія А». Сьогодні «Ангели пам’яті» набули розголосу, акція проходить по всьому світу. Такого феномену як Небесна Сотня немає ніде в світі. Люди зігнувши голови йшли зі щитами та палицями в руках, не панікували, не кричали, поранених не було чути, що їх хтось поранив. Вони йшли заради своєї держави, України та її волі. Відстояли нашу державність. Багато хлопців з Майдану зразу ж пішли на війну та відігнали ворога.

Для нас дуже важливо, щоб пам’ятали події Майдану та Героїв Небесної Сотні, особливо діти. Наразі ми ініціювали звернення до Міністерства освіти і науки України з пропозицією включення до шкільних підручників подій Революції Гідності та російсько-української війни», – зазначила Зоя Кузьменко.

«Наша спільна місія – зробити все можливе для того, щоб Героїв Небесної Сотні пам’ятали. Забуваючи важливі віхи національної історії – ми втрачаємо свою самобутність як нація», – відзначив заступник директора – начальник управління комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Іван Педорук.

На пресконференції також була присутня Людмила Полянська, мати Героя Небесної Сотні Леоніда Полянського.

Нагадаємо, що така акція бере свій початок ще з лютого 2014 року, коли митці творчої агенції «Територія А», зокрема Анжеліка Рудницька та небайдужі громадяни зібралися і вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, розвішавши білих паперових ангелів на деревах вулиць, де відбувалися розстріли. З того часу акція «Ангели Пам’яті» є щорічною, всеукраїнською та всесвітньою.

Вінниччина вже четвертий рік поспіль долучається до акції спільно з усією Україною та світом.

Тиха акція «Ангели Пам’яті» відбудеться у Вінниці у п’ятницю, 18 лютого, на площі Героїв Небесної Сотні. Початок – об 11:00 годині біля пам’ятника Дерево Свободи. З метою вшанування громадянського подвигу Героїв Небесної Сотні, учасники акції прикріплять власноруч виготовлених паперових ангелів на бронзовий меморіал «Дерево Свободи».