У Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат», 22 грудня, відбулась вже традиційна для Вінниччини всеукраїнська передноворічна акція «Різдвяний вінок для Героя».

Організатори акції: мати Героя Небесної Сотні Максима Шимка, представниця громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні» Зоя Кузьменко та голова громадської організації «Веденні серцем» Юлія Щербань.

Захід став можливий завдяки підтримці управління культури та креативних індустрій обласної державної адміністрації.

«У ці передсвяткові дні, ми готуємось до різдвяних і новорічних див. Ми їх даруємо один одному. Більшість не забуває дивувати дітей і людей поважного віку, які особливо в такі дні потребують нашої уваги, нашої здатності бути чарівниками.

Але є ті, хто заради нас, нашого спокою, нашого майбутнього у сильній та незалежній Україні, віддали найдорожче – своє життя... Це наші Герої, які загинули захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України. Ми не маємо права забувати про їх подвиг та героїзм. Саме на їх вчинках гартується наша історія.

Тому сьогодні ми долучились до всеукраїнської передноворічної акції «Різдвяний вінок для Героя», започаткованої родинами Героїв Небесної Сотні у місті Львів», – зазначила голова громадської організації «Веденні серцем» Юлія Щербань.

У рамках акції, 25 грудня об 11:00 годині, на площі Європейській міста Вінниця учасники акції вшанують пам’ять усіх загиблих Героїв України покладанням більше пів сотні власноруч виготовлених вінків до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та АТО та інтерактивної стели пам’яті, а також о 11:30 годині – до пам’ятного знаку «Дерево Свободи» на майдані Героїв Небесної Сотні.

Окрім того, об 12:00 годині автобуси від Вінницької міської ради відвезуть членів родин загиблих українських військовослужбовців у зоні проведення АТО/ООС відвідати кладовища на території Вінницької міської територіальної громади, де поховані Герої-вінничани.

Усі охочі 25 грудня можуть приєднатися до всеукраїнської передноворічної акція «Різдвяний вінок для Героя». Заходи відбуватимуться із дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19» (зі змінами).