У концертній залі Вінницької дитячої музичної школи № 1 відбувся святковий гала-концерт та церемонія нагородження переможців V Міжнародного конкурсу духової музики «Vin Venti».

Проєкт «V Міжнародний конкурс духової музики «Vin Venti» громадської організації «Простір майбутнього» – це один з 17 проєктів-переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Головна мета проєкту – привернути увагу влади та громадськості до проблеми розвитку духової та класичної музики в Україні.

Конкурсу «Vin Venti» виповнилося 5 років. Організатори переконані, що завдячуючи підтримці партнерів та спонсорів проєкт зможе існувати і надалі. Завдяки конкурсу є можливість виявляти та підтримувати талановиту молодь, популяризувати духову та класичну музику, обмінюватись досвідом та підвищувати кваліфікацію викладачів мистецьких навчальних закладів Вінниччини.

У рамках V Міжнародного конкурсу духової музики «Vin Venti», до дня народження Миколи Леонтовича презентовано твір «Фантазія на тему «Щедрик» у виконанні Віртуального Міжнародного естрадно-духового оркестру, до якого ввійшли молоді виконавці з різних куточків України та зарубіжжя.

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Світлана Василюк подарувала переможцям конкурсу альбоми народного художника України Володимира Козюка «Хата під стріхою» – це понад 450 світлин старовинних хат під стріхою як символ України та відродження національної культури.

Нагадаємо, що цього року фінансову підтримку отримали 17 проєктів громадських організацій Вінниччини, які співфінансуються коштам обласного бюджету на загальну суму 1 млн. грн.

Інформаційний супровід та організаційна підтримка усіх проєктів-переможців конкурсу здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.