Сьогодні, 13 жовтня, напередодні Дня захисників і захисниць України громадською організацією «Єдина родина Вінниччини» у рамках проєкту «Ми пам’ятаємо!» здійснено комплекс рекреаційних заходів для членів родин загиблих українських військовослужбовців у зоні проведення АТО/ООС.

Проєкт «Ми пам’ятаємо!» – це один з 17 проєктів-переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Члени родин загиблих військових у зоні проведення АТО/ООС вшанували пам’ять усіх загиблих Героїв України покладанням квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та АТО, інтерактивної стели пам’яті на Європейській площі, а також пам’ятного знаку Захисникам України на території Свято-Преображенського кафедрального Собору міста Вінниця.

У рамках рекреаційних заходів члени родин відвідали виставку Вінницького обласного краєзнавчого музею «Герої не вмирають». Експозицію відкрито до Дня захисників і захисниць України та розгорнуто на тлі іншого виставкового проєкту «Український революційний рух 40-х – 50-х років ХХ століття: Волинь – Поділля», присвяченого антинацистському та антирадянському спротиву ОУН та УПА.

Вона дає змогу глядачу чітко зрозуміти: різні часи, але ворог один і той самий, тому боротьба за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України триває по сьогодні. У майбутньому експозиція займе чільне місце у фондах новоствореного «Музею Мужніх».

Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Світлана Василюк подарувала членам родин презентаційні альбоми народного художника України Володимира Козюка «Хата під стріхою» – це понад 450 світлин старовинних хат під стріхою як символ України та відродження національної культури.

Також члени родин мали змогу більше дізнатися про історію та сучасність міста Вінниця в рамках годинної автобусної екскурсійної подорожі.

Окрім того, по завершенню автобусної екскурсії члени родин відвідали комедійну виставу Вінницького академічного музично-драматичного театру імені Садовського «Bon appеtit, або Гарнір по-французьки».

Нагадаємо, що громадська організація «Єдина родина Вінниччини» створена в 2019 році та здійснює свою діяльність на території області з метою вшанування пам’яті захисників, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Організація сприяє посиленню національно-патріотичного виховання молоді та формуванню шанобливого ставлення до пам’яті усіх захисників України.

Інформаційний супровід та організаційна підтримка усіх проєктів-переможців конкурсу здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.