Учора, 3 жовтня, у селі Студена Студенянської сільської територіальної громади (колишній Піщанський район Вінницької області) вперше відбувся Міжнародний Етно Foodfest «МАМАЛИГА VS БАНОШ».

Фестиваль проходив під патронатом Голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова. 

Проєкт «Міжнародний Етно Foodfest «МАМАЛИГА VS БАНОШ» громадської організації «Єврорегіон «Дністер» – це один з 17 проєктів-переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«Фестиваль має на меті популяризувати регіональні особливості української традиційної кухні та сприяти розвитку туризму на Вінниччині. Сьогодні ми маємо змогу спостерігати справді унікальне дійство. Насправді, такі заходи дуже зближують владу та громаду, дають змогу чітко усвідомити, що лише від нас самих залежить наше майбутнє. Налагодження співпраці між владою, громадою та бізнесом – це те, що стимулює розвиток територіальної громади та держави в цілому. Перспектива розвитку України – у нашій єдності», – зазначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Світлана Василюк.

Зазначимо, що громадська організація «Єврорегіон «Дністер» має значний досвід грантової діяльності на території Вінниччини, зокрема організацією реалізовано проєкти: «Належне врядування в місцевих громадах: досвід країн Вишеградської четвірки для країн Східного партнерства» та «Транскордонна мережа для інноваційного сільського господарства» та багато інших.

Інформаційний супровід та організаційна підтримка усіх проєктів-переможців конкурсу здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.