Сьогодні, 18 серпня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації відбулася презентація проєкту «ХV МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного та пародійного кіно» Вінницької міської молодіжної громадської організації «Ноктюрн».

«Зважаючи на щорічний високий рівень організації та проведення фестивалю, залучення українських і закордонних зірок кіно та телебачення фестиваль – це одна з культурних візитівок нашого міста та Вінниччини загалом», – відзначила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації Світлана Василюк.

«МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного та пародійного кіно традиційно проводиться у переддень святкування Дня міста Вінниця. Це унікальний фестиваль короткого та ультракороткого відео в жанрі комедії, який сьогодні надзвичайно потрібен для створення позитивної атмосфери у суспільстві. Він сприяє залученню до світу мистецтва і творчого процесу молоді України, країн Європи та Америки, виявленню та популяризації кращих зразків аматорської та професійної молодіжної творчості у жанрі комедійного та пародійного кіно, розвитку волонтерського руху, а також створенню Вінниччині іміджу одного з культурних осередків країни», – зазначив керівник проєкту, ведучий фестивалю Євген Майданик.

Організатори фестивалю – Вінницька міська рада за підтримки обласної державної адміністрації, Вінницький міський Палац мистецтв «Зоря», молодіжна громадська організація «Ноктюрн». Так, фестиваль співфінансується коштом обласного бюджету в рамках конкурсу проєктів громадських організацій, для реалізації яких надається фінансова підтримка протягом 2021 року.

Відкриття фестивалю відбудеться 18 серпня, воно традиційно приурочене до Дня незалежності України та проходить на площі біля міського Палацу мистецтв.

Церемонія нагородження переможців фестивалю у жанрових номінаціях відбудеться 10 вересня на Майдані Незалежності в рамках святкування Дня міста Вінниця.

Цього року з-поміж надісланих заявок оргкомітет фестивалю обрав 30 робіт, які були поділені на 4 номінації.

У результаті, між собою змагатимуться відео із 8 країн та регіонів світу: Україна, Німеччина, Франція, США, Росія, Канада, Африка, Румунія.

Роботи фіналістів можна переглянути на офіційному вебсайті фестивалю www.vinnician.org.

На Церемонії нагородження, окрім показу кращих робіт в кожній з 4 номінацій, виступлять відомі актори України та інших країн.

«В рамках церемонії святкуємо 25 років першому українському гумористичному «Шоу Довгоносиків». На сцені у якості ведучих запрошені Віктор Андрієнко, Бєндас Вались та Валентин Опалєв. До них приєднаються дует «Володимир і Великий» (Вар’яти шоу), Аркадій Гарцман, Лесик Сам, Олег Філімонов, Ян Левінзон та Євген Чепруняк», – відзначив Євген Майданик.

Церемонія нагородження транслюватиметься у прямому ефірі в мережі Інтернет на офіційному вебсайті фестивалю www.vinnician.org, а переможці визначатимуться академіками із 6 країн світу та будуть нагородженні «Золотим Летючим Слоном».

Головна нагорода фестивалю – «Золотий Летючий Слон», за оцінками зіркових гостей – одна з найкращих за своїм дизайном, авторство якої належить ювелірній компанії «Діадема».

Також слід відзначити, що МіжНародний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного та пародійного кіно за свою 15-річну історію став різноманітнішим та популярнішим серед мешканців та гостей Вінниці, а рівень відеороликів, поданих на фестиваль – значно професійнішим.

Нагадаємо, що цього року фінансову підтримку отримали 17 проєктів громадських організацій Вінниччини, які співфінансуються коштам обласного бюджету на загальну суму 1 млн. грн.

Інформаційний супровід та організаційна підтримка усіх проєктів-переможців конкурсу здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.