Сьогодні, 29 липня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації відбулася презентація соціального проєкту «Інклюзивне студентство та волонтерство» Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток».

«Інклюзивне студентство та волонтерство» – це один з 17 проєктів-переможців конкурсу проєктів громадських організацій, для реалізації яких надаватиметься фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

«Проєкт покликаний привернути увагу суспільства до такої важливої теми як розвиток інклюзивного волонтерства. Це те, що успішно практикується в усьому світі. У рамках реалізації проєкту буде проведено не менше 7 онлайн груп самодопомоги та 3 вебінари для студентів з важкими формами інвалідності, 2 вебінари для студентів-наставників. Також планується виготовити 300 примірників методичних рекомендацій стосовно важливості розвитку інклюзивного волонтерства як одного з важливих факторів розбудови інклюзивного середовища та відповідний тематичний відеоролик, який буде розміщено у вільному доступі», – відзначила модераторка заходу, голова Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» Ірина Саранча.

«Тематика розвитку інклюзивного волонтерства надзвичайно важлива. Практично втілити це можливо лише через налагодження повноцінного діалогу та співпраці між інститутами громадянського суспільства, які займаються розвитком інклюзивного середовища та недопущенням порушень прав і свобод осіб з інвалідністю у Вінницькій області. Сподіваюся, що налагодженню такого діалогу сприятиме підписання Меморандуму про співпрацю, який охопить понад 20 найбільш дієвих організацій, що працюють на Вінниччині», – зазначив Представник Урядового уповноваженого по правам осіб з інвалідністю у Вінницькій обласній державній адміністрації Руслан Імереллі.

Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» має значний досвід щодо реалізації на території Вінницької області низки інклюзивних проєктів: «Життя вище інвалідності», «Мистецтво без бар’єрів», «Соціальні реабілітації – шлях до інклюзії», «Вимушені переселенці: життя без болю», «Денний догляд за особами з глибокою та помірною інвалідністю», «Шлях до повноцінного життя в громаді осіб з інвалідністю та учасників АТО», «Кроки до професійного виживання», «Освіта протягом життя», «Агенти соціальних змін».

Нагадаємо, що інформаційний супровід та організаційна підтримка усіх проєктів-переможців конкурсу здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.