Сьогодні, 27 липня, у пресцентрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації відбулася презентація проєкту «Арт-драбина: збереження пам’яток архітектури Вінниччини у картинах» Вінницької міської дитячо-молодіжної громадської організації «Центр «Барви України».

«Проєкт спрямовано на розвиток сучасного українського мистецтва, творчих особистостей, підтримку та просування народного мистецтва, освітню та виховну роботу. Він передбачає популяризацію на Вінниччині українського мистецтва завдяки художникам, митцям прикладного мистецтва, мистецтвознавцям для яких буде організовано спеціалізований художній майданчик у Буші. Окрім того, під час такого унікального мистецького пленеру юні художники центру «Барви України» матимуть можливість перейняти досвід у старших колег-художників та розкрити свій творчий потенціал», – зазначила голова Вінницької міської дитячо-молодіжної громадської організації «Центр «Барви України», керівниця проєкту Світлана Телець.

За її словами, впровадження мистецьких заходів сприятиме вивченню історії Вінниччини, обміну досвідом митців з молодими художниками, що є основою для формування творчої особистості та свідомості поколінь. Проєкт забезпечить збереження пам’яток архітектури в картинах, популяризує українське мистецтво, об’єднає художників навколо спільної ідеї вивчення та візуалізації на полотнах історії Поділля, підвищить роль митців у становленні творчих осередків.

Вінницька міська дитячо-молодіжна громадська організація «Центр «Барви України» має значний досвід щодо реалізації на території Вінниччини різноманітних інноваційних мистецьких проєктів, які сприяють розвитку сучасного українського мистецтва, національної культури та творчих особистостей, підтримці та популяризації народного мистецтва не лише у Вінницькій області, але й в Україні.

Нагадаємо, що проєкт «Арт-драбина: збереження пам’яток архітектури Вінниччини у картинах» став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Інформаційний супровід та організаційна підтримка усіх проєктів-переможців конкурсу здійснюється Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.