«Підписання меморандуму про співпрацю – це ще один виважений крок у напрямку налагодження повноцінної комунікації та співпраці між владою та громадянським суспільством, яке сьогодні все важливішу роль відіграє не лише на Вінниччині, але й в Україні», – зазначила директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

Меморандум прийнято з метою посилення співпраці між органами державної влади та інститутами громадянського суспільства Вінницької області, налагодження конструктивного діалогу, вирішення важливих суспільних завдань, виховання соціально активного та відповідального громадянина, а також посилення впливу суспільства на процес прийняття управлінських рішень.

«Документ базується на принципах відкритості, рівності, демократичності, синергії, взаємоповаги, конструктивізму. Він сприятиме більш змістовній співпраці щодо вирішення важливих питань регіональної політики», – відзначила президентка коаліції громадських організацій Ліга «НІКА» Юлія Грига.

Зазначимо, що Ліга «НІКА» – це професійна платформа для спілкування, обміну актуальною інформацією, роботи команди фахових інститутів громадянського суспільства Вінниччини, які розробляють пропозиції та здійснюють фактичну діяльність щодо впровадження реформ на регіональному рівні, протидії корупції, популяризації європейських цінностей.

Нагадаємо, що ІІ Регіональний Форум Громадських Ініціатив «Я змінюю!» відбувся 30 травня 2018 року на базі обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва та об’єднав понад 150 представників громадськості, бізнесу та влади.

Форум передбачав роботу в 10 секціях та мав на меті налагодження повноцінних партнерських стосунків між представниками громадянського суспільства, влади, комерційних та донорських структур задля вирішення актуальних питань регіону.

Проведення ІІІ Регіонального Форуму Громадських Ініціатив заплановано на осінь 2019 року.