Участь у засіданні взяли: о. Владислав Демченко - секретар Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, о. Ігор Сіранчук - секретар Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ, о. Сергій Москальчук - секретар Вінницько-Брацлавської єпархії ПЦУ, Вадим Кривошея – керуючий справами Древлеправославної церкви України, о. Лука Шаламай – протопресвітер Вінницького протопресвітерства УГКЦ, представники Управління у справах національностей та релігій обласної військової адміністрації, Головного управління Національної поліції України у Вінницькій області, Департаменту з питань цивільного захисту, ресурсного забезпечення сил оборони і безпеки Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницького зонального відділу військової служби правопорядку та спеціальних служб.

"У неділю, 05 травня, християни східного обряду відзначатимуть Великдень, водночас слід пам’ятати, що Україна продовжує жити в умовах правового режиму воєнного стану, тому ми маємо залишатись свідомими громадянами та діяти з урахуванням обмежувальних заходів, уникаючи масових скупчень, щоб уберегти один одного. Окрім того, звертаємо увагу вінничан, що в Вінницькій області продовжує діяти комендантська година з 00.00 до 05.00 год. та змінюватися не буде. Культові споруди у період комендантської години будуть зачинені," – наголосив начальник Управління у справах національностей та релігій обласної військової адміністрації Ігор Салецький.

В умовах триваючої військової агресії та існуючої небезпеки активізації ракетних обстрілів по цивільних об’єктах Вінницькою обласною військовою адміністрацією та правоохоронними органами вирішено посилити заходи безпеки під час відзначення Великодніх свят.

Зокрема:

Обмежити проведення масових релігійних заходів на території культових споруд та прилеглих до них територій за участі прихожан (4 та 5 травня 2024 року);

Під час богослужіння в темну пору доби обов’язковим є дотримання вимог світломаскування та забезпечення дотримання вимог безпеки під час повітряної тривоги з використанням захисних споруд та укриттів.

Освячення великодніх кошиків буде проводитися на прилеглій до храмів території 4 травня 2024 року впродовж дня до 22.00 год. та 5 травня 2024 року, починаючи з 07.00 год.

11-12, 14 травня православна та греко-католицька Церква поминає померлих. Враховуючи заходи правого режиму воєнного стану, заборонено проведення масових заходів та скупчення людей, в тому числі і на кладовищах.

Представники духовенства закликали вірян бути свідомими та дотримуватися громадського порядку, комендантської години та вимог безпеки під час повітряної тривоги.

Окрім того, окремим питанням порядку денного засідання стало обговорення питання щодо служби військових капеланів в Збройних силах України з представниками груп цивільно-військового співробітництва військових частин.