Перший заступник Голови ДЕСС Віктор Войналович взяв участь у засіданні Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Він поінформував про стан державно-конфесійних відносин в Україні. Зокрема, окреслив проблемні питання мобілізаційних процесів та їх вплив на діяльність релігійних організацій. Перший заступник Голови ДЕСС наголосив на необхідності правового врегулювання питання мобілізації військовозобов’язаних громадян з числа священнослужителів, належного забезпечення духовної опіки вірних, підготовки кадрів священноначалля для духовної деокупації тимчасово окупованих територій.

Віктор Войналович пояснив кроки ДЕСС щодо врегулювання проблемних аспектів мобілізації: розробку та внесення пропозицій щодо змін до законодавства, які гарантували б відстрочку для священнослужителів та студентів духовних навчальних закладів на час воєнного стану, а також поширення права на альтернативну службу для вірних, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Перший заступник Голови ДЕСС докладно зупинився й на особливостях перетину кордону священнослужителями в умовах воєнного стану, необхідності оптимізації порядку їхніх закордонних поїздок зі службовими цілями.

Під час засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) відбулася зміна головуючого. На цій посаді Станіслава Носова, Старшого єпископа Церкви адвентистів сьомого дня в Україні, на наступні пів року змінив Григорій Комендант, президент Українського Біблійного Товариства.

Фото та текст: офіційний сайт ДЕСС.