26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, що був встановлений 2020 року Указом Президента України № 58 на вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території – в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Цього року минає 10 років від проведення 26 лютого 2014 року в місті Сімферополі мітингу на підтримку територіальної цілісності України за участю кримських татар, українців та представників інших національностей.

У 2014 році Крим став першим об’єктом агресії російської федерації проти України. День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя символізує опір окупації, що триває вже десять років.

Рашисти переслідують корінний народ півострова. Кримські татари не визнали російської окупації та заявляють про свій протест проти порушень прав людини й норм демократії, до яких систематично вдаються російські загарбники.

Хвиля за хвилею в окупованому Криму проходять репресії, обшуки і незаконні затримання. Країна-агресор цинічно нехтує основоположними правами і свободами людини та міжнародним правом. Саме Крим став базою для окупантів під час вторгнення на материкову частину України.

Пліч-о-пліч з українцями кримські татари в складі ЗСУ боронять незалежність нашої держави та звільняють українську територію.

Сьогодні у м. Вінниця  підняли національний прапор кримськотатарського народу та вшанували усіх, хто загинув під час російсько-української війни.

У заході взяли участь керівники області, військові, представники громади кримських татар, вінницька молодь.

Крим – частина України, і вона буде звільнена від окупанта. Крим – це Україна!