28 травня Азербайджан відзначає День незалежності. Це свято є однією з найяскравіших сторінок в історії азербайджанського народу та знаменує єдність країни, а також утворення першої Демократичної Республіки на мусульманському Сході. Саме 28 травня 1918 року була прийнята Декларація незалежності, що проголосила незалежність Азербайджанської Демократичної Республіки.

Республіка Азербайджан має давню історію, зі своїми трагедіями і злетами. Азербайджанський народ з багатовіковою культурою і традиціями заслужено здобув національні інститути і новий державно-правовий статус.

Азербайджан признав незалежність України 6 лютого 1992 року, того ж дня було встановлено дипломатичні відносини між двома країнами.

Україну та Азербайджан пов’язують багатовікові традиції дружби і взаємоповаги. Сьогодні відносини між нашими країнами носять партнерський і взаємовигідний характер, який ґрунтується на принципах добросусідства і поваги інтересів один одного.

Управління у справах національностей та релігій Вінницької облдержадміністрації щиро вітає азербайджанську спільноту Вінниччини з Днем відродження азербайджанської державності та бажає міцного здоров'я, благополуччя, успіхів, миру і процвітання та подальшого розвитку українсько-азербайджанської дружби!