06 серпня 2021 року керівництвом обласної державної адміністрації проведено нараду з головами територіальних громад з питання стану реалізації проєктів з реконструкції та капітального ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах області.

15 березня 2021 року завершено конкурсний відбір об’єктів комунальної власності у сфері дорожнього господарства для забезпечення фінансування  за рахунок коштів державного дорожнього фонду та співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів. На конкурсний відбір органами місцевого самоврядування представлено 178 проєктів.

Конкурсною комісією з питань відбору об’єктів комунальної власності у сфері дорожнього господарства визначено для фінансування за рахунок коштів державного дорожнього фонду у сумі 170,0 млн грн 34 проєкти з реконструкції та капітального ремонту. Фінансова участь територіальних громад склала 62,2 млн грн. За умови успішної реалізації проєктів планується відремонтувати 28,1 км вулиць і доріг комунальної власності.

Наразі органами місцевого самоврядування проводиться робота з проведення тендерних процедур, що ставить під загрозу успішну реалізацію проєктів. Станом на 05 серпня 2021 року завершено торги по 16 проєктам, розпочато роботи по 6 проєктам, завершено роботи на 1  об’єкті. 

Розпорядженням Голови облдержадміністрації від 08 лютого 2021 року №74 визначено зобов’язання органів місцевого самоврядування щодо забезпечення реалізації проєктів  до 30 листопада поточного року.

Крім того, на обговорення винесено питання посилення габаритно-вагового контролю. Однією з проблем руйнування доріг є рух великовагових та великогабаритних транспортних засобів з перевищенням нормативних навантажень. На дорогах загального користування місцевого значення визначено місцерозташування та збудовано 4 майданчики для габаритно-вагового контролю. Існує нагальна потреба у пересувних пунктах габаритно-вагового контролю та посиленні контролю за рухом великовагових та великогабаритних транспортних засобів з перевищенням нормативних навантажень.